ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пісочне печиво «Медова квіточка»

18 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8732

Фото: автора

Просте бюджетне домашнє печиво! Смачне та розсипчасте!

Готувала це печиво вперше. Зважилася одразу на подвійну порцію й не прогадала. Цей смаколик можна порівняти хіба що із соняшниковим насінням. Рука сама тягнеться за наступною печенюшкою і зупинитися немає сили. Медовий аромат під час випікання просто зносить голову!

Інгредієнти:
250 г борошна, 70 г холодного (не з морозилки) вершкового масла, 1 ст. л. рідкого меду, 3 ст. л. цукру, ванілін, жовток, 1 ч. л. разпушувача, дрібка солі.

Приготування:
У миску просіяти борошно з розпушувачем. Холодне вершкове масло натерти на борошно (я обкачую періодично шматочок масла в борошні, коли натираю). Перетерти масу в крихту. Додати цукор, мед, дрібку солі й жовток. Замісити еластичне тісто, скачати його в кулю й прибрати в холодильник на 30 хвилин.


Охолоджене тісто розкачати в тонкий пласт, формочками вирізати фігурки.


Пекти в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці приблизно 15 хвилин (готове печиво трохи м'яке, коли охолоне — стане пісочним та розсипчастим).


Посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: таке печиво можна зробити більш симпатичним. Із яєчного білка, який залишився, цукрової пудри і лимонного соку можна приготувати білкову глазур і прикрасити нею печенюхи. Або оздобити їх візерунками з розтопленого шоколаду. 

солодка випічка, печиво, мед

Коментарі:

  Так  Ні, дякую