clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Жовтня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1929

Пісочне печиво «Медова квіточка»


Фото: автора

Просте бюджетне домашнє печиво! Смачне та розсипчасте!

Готувала це печиво вперше. Зважилася одразу на подвійну порцію й не прогадала. Цей смаколик можна порівняти хіба що із соняшниковим насінням. Рука сама тягнеться за наступною печенюшкою і зупинитися немає сили. Медовий аромат під час випікання просто зносить голову!

Інгредієнти:
250 г борошна, 70 г холодного (не з морозилки) вершкового масла, 1 ст. л. рідкого меду, 3 ст. л. цукру, ванілін, жовток, 1 ч. л. разпушувача, дрібка солі.

Приготування:
У миску просіяти борошно з розпушувачем. Холодне вершкове масло натерти на борошно (я обкачую періодично шматочок масла в борошні, коли натираю). Перетерти масу в крихту. Додати цукор, мед, дрібку солі й жовток. Замісити еластичне тісто, скачати його в кулю й прибрати в холодильник на 30 хвилин.


Охолоджене тісто розкачати в тонкий пласт, формочками вирізати фігурки.


Пекти в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці приблизно 15 хвилин (готове печиво трохи м'яке, коли охолоне — стане пісочним та розсипчастим).


Посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: таке печиво можна зробити більш симпатичним. Із яєчного білка, який залишився, цукрової пудри і лимонного соку можна приготувати білкову глазур і прикрасити нею печенюхи. Або оздобити їх візерунками з розтопленого шоколаду. 

солодка випічка, печиво, мед

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1302
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 857
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 795
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 587
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментарів - 0: