clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 3746

Запечений рулет зі свинячої очеревини


Фото: автора

Родзинкою цієї страви є цікавий маринад на основі кисло-солодкого смородинового желе. Завдяки йому м’яско виходить дуже ніжним й соковитим.

Цей свинячий рулет обожнює моя сім'я і всі наші друзі та знайомі. Чесно кажучи, лише недавно дізналася, що шматок м'яса для нього — це очеревина (раніше думала, що таку назву носить сало із м’ясним прошарком, але ж ні, це підчеревина). В м’ясних лавках він називається досить дивно — «фартух», або ж просто «рулет». Загалом, це м’ясна частина з тонесенькими прошарками сала, яка вважається бюджетною, адже коштує набагато дешевше, ніж інші частини туші.

Інгредієнти:
1 кг свинячої очеревини, 3-4 зубки часнику, суміш перців мелена, коріандр, чабер, мускатний горіх, сіль, 1-2 ст. л. смородинового желе.

Приготування:
Першим ділом свинину помити й добре обсушимо. Я практично повністю зрізаю шар сала, оскільки ми не любимо коли рулет надто жирний. Залишаю лише м’яско. Якщо шматок попався дуже товстий і не надто зручний для згортання — відбити його молоточком.


У мисочці підготувати «коктейль» для змащування рулету. Часник слід брати за смаком, але на великий шматок йде, зазвичай, головка середнього розміру. Вичавити його через прес, змішати із сіллю, перцем, травами та спеціями (можна ще додати аджику або хмелі-сунелі, паприку — що подобається). Долонею щедро намастити рулет з одного боку.

Потім повторити цю ж процедуру зі смородиновим желе.

Щільно згорнути рулет.

Перев'язати його шпагатом або товстою шовковистою ниткою й залишити маринуватися на ніч (краще на добу).


Розмістити рулет у рукав для запікання, закріпити кінці й поставити на деко. Зверху зробити зубочисткою 4-6 маленьких отворів для виходу пари. В духовці, нагрітій до 180°С, рулет запікається від години до півтори — залежно від ваги. Після цього слід вийняти, розрізати рукав і запікати ще півгодини до появи скоринки. Краще залишити рулет до охолодження в духовці. Щоправда, чекати, коли вся кухня заповнена приголомшливим запахом — складно. В будь-якому разі знімати нитки варто лише тоді, коли м’ясо повністю охолоне, а для гарантії і полежить годинку-другу в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо ви любитель бутербродів, то таких рулетів можна наготувати про запас на цілий тиждень і балувати себе сніданками з ковбасою зі справжнього м'яса. Крім іншого свинячий рулет — досить бюджетний м'ясний продукт. Як я уже згадувала раніше, черевна частина — це не найдорожча частина від туші серед інших частин в м'ясному відділі.
 

м`ясо та субпродукти, закуски, рулет зі свинячої очеревини, страви зі свинини, запікання

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4194
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1185
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2493
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 3108
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Показати ще
Коментарів - 0: