clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1325

Шоколадний фондан — смакота родом із Франції


Фото: автора

Вологий кексик із густим трюфельним смаком — найпопулярніший десерт у світі

Жоден любитель чорного шоколаду просто не може пройти повз це диво. Незвичайне тістечко з рідкою шоколадною начинкою миттєво підкорює серце й душу. Це досить молодий десерт, який з'явився в провінції Обрак у центрі Франції. Приготувати фондан, який французи назвали б «правильним» і схвалили, дуже легко. Просто потрібно чітко дотримуватися рецептури. Величезний його плюс — це час приготування — 10-12 хвилин максимум! Тому, якщо гості на порозі — це ідеальний варіант: здивувати, нагодувати й підняти настрій!

Інгредієнти:
200 г екстрачорного шоколаду (чим більший відсоток какао, тим смачніше!), 100 г вершкового масла, 3 яйця і 2 жовтки, цукор за смаком (100 г), 5 г розрихлювача, 2 ст. л. борошна (без гірки), 3 ст. л. какао, ваніль.

Приготування:
Шоколад та вершкове масло поставити на водяну баню на середній вогонь (не мішайте доти, пока не побачите, що вершкове масло розтопилося. Тільки після цього змішуйте шоколад і масло в одну масу).


Збити 3 яйця з цукром до світлого кольору.

В окремому посуді розтерти жовтки. У яєчну масу додати борошно, какао, ваніль, розпушувач та сіль. У жовтки ввести розтоплену шоколадну масу (вона не повинна бути гарячою, але теплою, щоб жовтки трохи заварилися).
З'єднати обидві суміші в одну та ретельно вимішати.


Розігріти духовку до 210ºС. Змастити вершковим маслом формочки (краще брати не силіконові, а керамічні кокотниці або звичайні залізні форми для мафінів та кексів). Щедро посипати їх какао.


Залити шоколадну масу у формочки (фондан підніметься приблизно на 1-1,5 см, тому наповнювати форму краще не до кінця).


Поставити фондан у духовку на 7-10 хвилин. Коли на поверхні зникне блискуча плівка — десерт готовий.

Вийняти його з духовки, трохи охолодити, обережно дістати з форми. Подавати фондан теплим разом із ванільним морозивом, присипавши какао. 

солодка випічка, мафіни, кекси, шоколад, французька кухня, десерти, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 815
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1208
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 960
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 831
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: