clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1327

Ялинкові прикраси, які можна …з’їсти


Фото: Наталі Сідової

Цитрусові цукати вирізняються не лише оригінальністю, а й чудовим смаком.

Рецепт перейшов до мене у спадок від дуже креативної колеги-подруги, яка декілька років поспіль тішила нас усіх цими їстівними «іграшками». Їхнє приготування займе у вас не менше двох із половиною годин, але результат того вартий – не кожен зможе похизуватися новорічними прикрасами з апельсинових цукатів. Якщо ж ви хочете, щоб ваші ялинкові їстівні іграшки були різнокольоровими, окрім апельсинів візьміть грейпфрут, лимон та лайм.


Інгредієнти:
2 апельсини (краще з тонкою шкіркою), 300 мл води, 600 г цукру, ванілін.


Приготування:
Ретельно помити апельсини й нарізати їх кільцями по 0,5-1 см (якщо нарізати тонше, може розлізтися серцевина, якщо товстіше – цукати гірчитимуть й матимуть не естетичний вигляд). У мене із двох великих апельсинів вийшло тринадцять кружалець.


В каструлю середнього розміру налити довільну кількість води й доводимо її до кипіння. Занурити апельсини в окріп й проварити на середньому вогні 7-10 хвилин, щоб зійшла гіркота.


Злити воду й відкинути кружальця на друшляк. Поки з апельсинів стікає вода, зробити сироп для карамелі, адже цукати – це по сутті карамелізовані фрукти. Налити у велику миску 300 мл води й поставити на вогонь. Коли вода нагріється, всипати дві склянки цукру (вода й цукор повинні бути у пропорції 1:2) й помішувати доти, поки він повністю не розчиниться.

Додати апельсини й варити їх на повільному вогні півтори години (чи варто казати, який аромат стоїть на кухні?). Потрібно постійно стежити за рівнем сиропу: стане мало – долити трохи води.

Коли кружальця стануть напівпрозорими, сироп злити (час приготування цукатів залежить від товщини апельсинової шкірки) й вийняти їх на друшляк.
Деко накрити пергаментом й обережно, щоб не пошкодити серцевину, викласти наші апельсини.


Підсушити їх у духовці при температурі 150°С приблизно півгодини. Дивіться, щоб не підгоріли! Дістати з духовки й зачекати, поки охолонуть. Через отвори, які утворилися в апельсинах (якщо їх немає, обережно робимо ножицями), просунути нитку чи красиву кольорову стрічку. Все – цукати можна вішати на ялинку.


 

десерти, порадник, цукати з апельсинів, їстівні іграшки на ялинку, цитруси

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Картопля» на заварному кремі (без випікання)
десерти, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 775
Пропоную згадати дитинство й потішити себе й рідних улюбленим смаколиком.
Ягідне морозиво-мікс із малиною і шовковицею (без яєць!)
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1474
Смачний корисний домашній смаколик, який дуже легко готується. А якщо його не заморожувати, то вийде чудовий легкий вітамінний десерт.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1847
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 995
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: