clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1777

Шуба в «шубці»


Фото: автора

Обожнюю оселедець у всіх його проявах. А така інтерпретація шуби дуже вигідна, адже й тарілки залишаються чистими, і для фуршетного столу це ідеальний варіант.

Закуска насправді дуже смачна, гідна альтернатива класичній шубі. Родзинкою салату є копчена скумбрія, яка використовується замість звичного всім оселедця. Якщо ви не прихильник салатів із майонезом, то цей рецепт саме для вас!

Інгредієнті:
Французький багет (або батон «Ранковий»), 1 скумбрія копчена, 2 плавлених сирка, 2 варених яйця, 50 г вершкового масла, 1 буряк, зелень кропу, 10 корнішонів, сіль, перець чорний мелений.

Приготування:
Приготувати начинки: сирки та яйця натерти на дрібній тертці. Додати до них м'яке вершкове масло, добре вимішати. Додати сіль, поперчити. Третю частину суміші відкласти, решту додати до вареного буряка, також натертого на дрібній тертці. Все ретельно розмішати.
В іншу меншу сирно-яєчну частину додати дрібно посічену зелень, розмішати.
Багет розрізати повздовж (не до кінця, але так, щоб він легко «розкривався). Долонькою або ложкою прибрати м'якоть, залишивши близько 1 см.

Робити це слід дуже обережно (я трішки перестаралася й в одному місці мій багет порвався; потім я його зліпила за допомогою начинки. В результаті «браковані» місця були непомітними, але мій настрій все одно попсувався).
Сформувати перший шар «шуби»: змастити багет буряковою начинкою, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.


Потім шар сиру із зеленню (можна додати зелену цибулю, але я цього не робила).


Викласти корнішони в одну лінію, поруч покласти філе скумбрії (потрібно прибрати шкіру, кістки).


Лінію розрізу батона легенько змастити вершковим маслом, стулити краї, щільно загорнути харчовою плівкою. Поставити в холодильник як мінімум на три години. Краще на ніч. Перед подачею нарізати багет скибочками й викласти на тарілочку. І спостерігати як вона порожніє в лічені хвилини – це я вам гарантую!
 

закуски, салати, салати без майонезу, шуба, шуба в шубці, шуба в батоні, скумбрія, буряк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Домашній оселедець, засолений із головою
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1539
Ця малосольна, ніжна та пряна рибка дасть фору будь-якому, навіть найсмачнішому оселедцю, купленому в магазині.
Найсмачніші мариновані печериці по-домашньому
закуски, гриби, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 6573
Рецепт просто бомба! Всі знайомі, які куштували цю закуску, запевняють, що магазинні мариновані гриби нервово курять у кутку!
Курячий холодець, який завжди застигає без желатину
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1500
Цей сімейний рецепт перевірений роками, він передавався у нашій родині з покоління в покоління!
Малосольна експрес-скумбрія
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1197
За таким рецептом можна маринувати не лише скумбрію, але й ставриду чи оселедець.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: