clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1194

Шуба в «шубці»


Фото: автора

Обожнюю оселедець у всіх його проявах. А така інтерпретація шуби дуже вигідна, адже й тарілки залишаються чистими, і для фуршетного столу це ідеальний варіант.

Закуска насправді дуже смачна, гідна альтернатива класичній шубі. Родзинкою салату є копчена скумбрія, яка використовується замість звичного всім оселедця. Якщо ви не прихильник салатів із майонезом, то цей рецепт саме для вас!

Інгредієнті:
Французький багет (або батон «Ранковий»), 1 скумбрія копчена, 2 плавлених сирка, 2 варених яйця, 50 г вершкового масла, 1 буряк, зелень кропу, 10 корнішонів, сіль, перець чорний мелений.

Приготування:
Приготувати начинки: сирки та яйця натерти на дрібній тертці. Додати до них м'яке вершкове масло, добре вимішати. Додати сіль, поперчити. Третю частину суміші відкласти, решту додати до вареного буряка, також натертого на дрібній тертці. Все ретельно розмішати.
В іншу меншу сирно-яєчну частину додати дрібно посічену зелень, розмішати.
Багет розрізати повздовж (не до кінця, але так, щоб він легко «розкривався). Долонькою або ложкою прибрати м'якоть, залишивши близько 1 см.

Робити це слід дуже обережно (я трішки перестаралася й в одному місці мій багет порвався; потім я його зліпила за допомогою начинки. В результаті «браковані» місця були непомітними, але мій настрій все одно попсувався).
Сформувати перший шар «шуби»: змастити багет буряковою начинкою, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.


Потім шар сиру із зеленню (можна додати зелену цибулю, але я цього не робила).


Викласти корнішони в одну лінію, поруч покласти філе скумбрії (потрібно прибрати шкіру, кістки).


Лінію розрізу батона легенько змастити вершковим маслом, стулити краї, щільно загорнути харчовою плівкою. Поставити в холодильник як мінімум на три години. Краще на ніч. Перед подачею нарізати багет скибочками й викласти на тарілочку. І спостерігати як вона порожніє в лічені хвилини – це я вам гарантую!
 

закуски, салати, салати без майонезу, шуба, шуба в шубці, шуба в батоні, скумбрія, буряк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1200
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1041
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Свинячі вушка по-корейськи
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1380
Я випробувала безліч варіантів цієї страви (дуже ми її любимо!). Проте цей, перевірений та доповнений мною рецепти, подобається найбільше.
«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2731
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: