clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

30 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1092

Шуба в «шубці»


Фото: автора

Обожнюю оселедець у всіх його проявах. А така інтерпретація шуби дуже вигідна, адже й тарілки залишаються чистими, і для фуршетного столу це ідеальний варіант.

Закуска насправді дуже смачна, гідна альтернатива класичній шубі. Родзинкою салату є копчена скумбрія, яка використовується замість звичного всім оселедця. Якщо ви не прихильник салатів із майонезом, то цей рецепт саме для вас!

Інгредієнті:
Французький багет (або батон «Ранковий»), 1 скумбрія копчена, 2 плавлених сирка, 2 варених яйця, 50 г вершкового масла, 1 буряк, зелень кропу, 10 корнішонів, сіль, перець чорний мелений.

Приготування:
Приготувати начинки: сирки та яйця натерти на дрібній тертці. Додати до них м'яке вершкове масло, добре вимішати. Додати сіль, поперчити. Третю частину суміші відкласти, решту додати до вареного буряка, також натертого на дрібній тертці. Все ретельно розмішати.
В іншу меншу сирно-яєчну частину додати дрібно посічену зелень, розмішати.
Багет розрізати повздовж (не до кінця, але так, щоб він легко «розкривався). Долонькою або ложкою прибрати м'якоть, залишивши близько 1 см.

Робити це слід дуже обережно (я трішки перестаралася й в одному місці мій багет порвався; потім я його зліпила за допомогою начинки. В результаті «браковані» місця були непомітними, але мій настрій все одно попсувався).
Сформувати перший шар «шуби»: змастити багет буряковою начинкою, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.


Потім шар сиру із зеленню (можна додати зелену цибулю, але я цього не робила).


Викласти корнішони в одну лінію, поруч покласти філе скумбрії (потрібно прибрати шкіру, кістки).


Лінію розрізу батона легенько змастити вершковим маслом, стулити краї, щільно загорнути харчовою плівкою. Поставити в холодильник як мінімум на три години. Краще на ніч. Перед подачею нарізати багет скибочками й викласти на тарілочку. І спостерігати як вона порожніє в лічені хвилини – це я вам гарантую!
 

закуски, салати, салати без майонезу, шуба, шуба в шубці, шуба в батоні, скумбрія, буряк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1127
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2382
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1324
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4008
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: