clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1118

Брауні шоколадний – американська кулінарна класика


Фото: автора

Цей шоколадний смаколик відомий всім американським дітям.

Тягуча шоколадна консистенція з меленими горіхами і неповторним ароматом шоколаду і ванілі... Взагалі, він більше нагадує торт або кекс. Щільний і плаский шоколадний торт. При подачі на стіл розрізається на невеликі квадратні шматочки.

Інгредієнти:
200 г гіркого шоколаду, 150 г вершкового масла, 1 ст. л. какао, 200 г цукру, 1 ч. л. ванільною есенції або два пакетика ваніліньного цукру, 4 яйця, 100 г борошна, 1/4 ч. л. солі, 1/2 склянки дрібно порубаних горіхів (волоські, мигдаль, арахіс - на ваш смак. Особисто я використовувала арахіс).

Приготування:
Попередньо розігріти духовку до 180 градусів і помістити квадратну форму для випічки в центр духовки. Форму попередньо потрібно змастити вершковим маслом. Тепер необхідно розплавити шоколад і масло у великій ємності (звичайна каструля або алюмінієва миска буде в самий раз).

Помістити ємність більшого розміру на вогонь, налити води і довести до кипіння. Поставити каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи , довести шоколад до рідкої тягучою консистенції.


Прибрати з вогню. Трохи охолодити. Додати цукор і какао-порошок. Потім додати ванілін і перемішати. Додати яйця по одному і щоразу ретельно збивати. Перемішати шоколадну масу.

Додати просіяне борошно, сіль і горіхи. Отриману шоколадну суміш вилити в підготовлену форму і випікати близько 30 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою: якщо зубочистка буде злегка вологою і з шматочками шоколаду - брауні готовий. 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: не можна перетримувати десерт у духовці - він стане занадто сухими, а в оригіналі має бути мокрим. Дістати форму з духовки і охолодити. Подавати брауні кімнатної температури або охолодженим у холодильнику. Найсмачніше з ванільним морозивом! 

 

Дивіться також, як приготувати брауні зі смородиною.

солодка випічка, брауні, шоколад, американська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Мільфей» із конфітюром і малиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 749
Поєднання листкового тіста, яке буквально тане у роті, найніжнішого крему, ароматного конфітюру й свіжої малини утворює просто божественний смак.
Брауні «Червоний оксамит» («Red Velvet») із вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 659
Це поєднання двох моїх найулюбленіших смаколиків — брауні та бісквіту «Червоний оксамит». В результаті вийшло дуже смачне тістечко, з насиченим шоколадним смаком та красивим червоним відтінком!
Французькі булочки «Сіннабон» (Cinnabon rolls)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1108
Нереально смачнюча, просто наркотична випічка! Важко зупинитися на одній штуці, рука сама тягнеться за наступним смаколиком!
Різдвяний сирний штоллен – найсмачніший в світі кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 902
Це німецький класичний смаколик, який готують за 2-4 тижні до Різдва й витримують у прохолодному місці, щоб він набув свого традиційного приголомшливого смаку й аромату. При цьому він анітрохи не черствіє!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: