clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Січня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1094

М'ясо по-французьки — «безмайонезний» варіант


Щоб страва вийшла соковитішою та ніжнішою м’ясо слід трішки замаринувати у солі та спеціях. Фото: автора

Серед незаперечних переваг цієї страви — простота, доступність інгредієнтів і незмінно добрий результат навіть за відсутності кулінарних навичок.

М'ясо по-французьки не має нічого спільного ні з Францією, ні з французькою кухнею. Єдині незаперечні переваги цієї популярної страви з ананасами — це простота приготування та незмінно чудовий смак. До речі, цю страву можна приготувати не лише зі свинини, але й із телятини та курячого філе. Бажано шматочки перед приготуванням відбити (як на відбивні). А щоб страва вийшла соковитішою та ніжнішою їх слід ще й трішки замаринувати у солі та спеціях. Класичний рецепт передбачає використання м’яса у сирому вигляді, я ж завжди спочатку обсмажую його у клярі.

Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки, 200 г твердого сиру, 2-3 цибулини, 100 мл сметани, 1 ч. л. гірчиці, 0,5 банки консервованих ананасів, сіль, суміш перців мелена, куркума, мускатний горіх, дрібка цукру.
Для кляру: 2 яйця, 50 мл молока, борошно, сіль, перець.

Приготування:
М'ясо помити, обсушити й нарізати скибочками. Потім відбити кухонним молотком, посипати сіллю, перцем та паприкою. Залишити маринуватися на 20-30 хвилин.

Після цього обкачати кожен шматочок у борошні, занурити в збиті з молоком яйця та обсмажити на сковорідці в невеликій кількості олії з обох боків. Викладати на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру.

Цибулю почистити, помити й нарізати кільцями. Підсмажити на оливковій олії до прозорості. Додати сметану, гірчицю, дрібку цукру, мускатний горіх. Посолити й поперчити.


Деко для випічки застелити пергаментом і викласти на нього готові підсмажені відбивні.

Зверху розподілити цибуляно-сметанний соус.


Злити рідину з банки з ананасами (у мене різані шматочками), викласти рівним шаром зверху на цибулю на кожну скибочку м'яса.


Останній штрих — посипати тертим сиром.


Запікати в розігрітій до 180ºС духовці протягом півгодини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я ще наливаю на деко трішки курячого бульйону (можна води). Так м’ясо просто тане у роті, соковите, ніжні-ніжне. Вимимкаю духовку, коли рідина повністю випаровується. Можна запікати м’ясо по-французьки й без бульйону, але тоді воно буде більш сухішим. 

м`ясо та субпродукти, м`ясо по-французьки, свинина, відбивні, ананаси, страви у духовці

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тушкований кролик у червоному вині
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Анка Кофеманка 593
Страва найкраще смакує із картопляним пюре та рисом. Хоча і без гарніру вона пречудова!
Смажена печінка «Красуня Сходу»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2041
Печінка виходить м’якою і дуже ніжною, з тонким пікантним смаком та дивовижним ароматом!
Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 603
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1107
Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.
Показати ще
Коментарів - 0: