clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1373

Вальдорфський салат — другий після «Цезаря» за впізнаваністю салат у світовому меню

Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот, це свіжість, соковитість і ніжність.
Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот, це свіжість, соковитість і ніжність. Фото: автора

Якщо у вас особливий настрій, пропоную вам спробувати приготувати цей класичний салатик американської кухні.

Він придуманий у нью-йоркському готелі «Вальдорф-Асторія», символом якого було яблуко, в далекому 1896 році. Ця страва унікальна тим, що існує в різноманітних варіаціях, при цьому зберігаються базові інгредієнти — яблука, селера та горіхи. Замість винограду можна використовувати родзинки або курагу, а замість вишень будь-які інші фрукти — ананаси, апельсини, грейпфрути тощо.

Інгредієнти:
100 г вишні (у мене замороженої), 2 кисло-солодких яблука, середній корінь селери, 100 г чорного винограду, 50 г волоських горіхів.
Заправка: 100 г сметани, 1 ч. л. цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. гірчиці, сіль за смаком, суміш перців мелена.

Приготування:

Натерти на крупній тертці корінь селери (попередньо очистивши його від шкірки), нарізати кубиками яблука (попередньо очистивши їх від сердцевини та шкірки). 

Виноград розрізати на половинки й видалити обережно кісточки. Вишню розморозити.

Горіхи підсмажити на сухій сковорідці й подрібнити ножем (не надто дрібно).

Приготувати заправку: сметану, гірчицю і лимонний сік змішати вінчиком у глибокій тарілці. Додати цукор, сіль та перець і ще раз все ретельно перемішати.

Всі інгредієнти, крім горіхів, змішати в тарілці, заправити заправкою й ретельно перемішати.

Зверху салат посипати волоськими горіхами. Подавати краще порційно.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: особисто мене «вальдорф» підкорив одразу, адже я завжди фанатіла від поєднання «овочі-фрукти». Перше враження, коли ложка цього салату потрапляє у рот - це свіжість, соковитість і ніжність. Волоські горіхи, злегка підсмажені й хрусткі, вдало відтіняють смак яблук і селери. Цей салат низькокалорійний, а якщо використовувати замість сметани йогурт, він стане абсолютно дієтичним. 

салати, американська кухня, вальдорфський салат, селера, виноград, вишні, овочево-фруктові салати, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1126
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 761
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 850
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Салат «Полюби морську капусту» з баликом та плавленим сирком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 868
Найсмачніший варіант з ламінарією, де вона не стільки «грає першу скрипку», а швидше доповнює та підкреслює всі інші складові.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: