clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1363

Торт «Їжачок» — дуже просте рішення для святкового столу


Носик можна зробити з лісового горішка, очки – з родзинок. Фото: автора

Крім того, що він симпатичний та смачний, його ще й легко готувати.

Для ще більшої краси можна створити цікавий декор, поклавши їжакові на спинку яблука, грушу або печиво-грибочки, поруч поставити тістечко пеньочок.


Інгредієнти:
Для тіста: 2 яйця, 200 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. соди, 4 склянки борошна.
Для крему: банка згущеного вареного молока, 50 г вершкового масла.
Для глазурі: 2 ст. л. какао, 4 ст. л. цукру, 6 ст. л. молока, 2 ч. л. вершкового масла.


Приготування:
ТІСТО: масло натерти на тертці. Білки від'єднати від жовтків і збити в круту піну.

Жовтки розтерти з цукровим піском, з'єднати з маслом, додати соду, погашену оцтом.

Поступово всипати борошно, білки, замісити тісто. Розділити його на кульки й прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Потім пропустити тісто через м'ясорубку (одразу на застелене пергаментом деко).

Випікати при 180ºС протягом 20-25 хвилин.

КРЕМ: міксером збити згущене молоко і масло в однорідну масу.

ГЛАЗУР: змішати какао, цукор і молоко. Поставити каструлю на вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до однорідності, а потім і до загустіння. Зазвичай, достатньо довести до кипіння й поварити 1-2 хвилини. Додати вершкове масло, розмішати.

ЗБИРАННЯ ТОРТУ: з'єднати пропечене тісто й крем.

Сформувати з нього їжачка. Залити його шоколадною глазур'ю.

Прикрасити насінням соняшника, імітуючи голки. Носик можна зробити з лісового горішка, очки – з родзинок. Поставити в холодильник на ніч.


 

торти, торт їжачок, пісочне тісто, крем зі згущеним молоком

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Торт «Самоцвіти» – варіація на тему десерту «Бите скло» та торту «Панчо»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 2046
Мега-шоколадний бісквіт, кольорове желе й ніжне вершкове крем-суфле!
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Пляцок вишнево-маковий «Гори-полонини»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1859
Шоколадні та ванільні коржі, макова начинка, смажені горішки, соковиті вишні, а зверху – пишна меренга, яка нагадує засніжені піки Карпат. Це не тортик, а справжня солодка мрія!
Капкейки — це маленькі порційні тортики, які прикрасять будь-яке свято
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 7153
Все про ці мініатюрні кулінарні шедеври знає хмельничанка Наталя Сова, яка ось уже три роки займається випіканням тортів на замовлення.
Найніжніший торт «Нірка крота» – еталон французької випічки
торти, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1095
Мій фаворит у сімейному списку ідеальної фруктово-шоколадної випічки.
Показати ще
Коментарів - 0: