clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
6 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1440

Торт «Їжачок» — дуже просте рішення для святкового столу

Носик можна зробити з лісового горішка, очки – з родзинок.
Носик можна зробити з лісового горішка, очки – з родзинок. Фото: автора

Крім того, що він симпатичний та смачний, його ще й легко готувати.

Для ще більшої краси можна створити цікавий декор, поклавши їжакові на спинку яблука, грушу або печиво-грибочки, поруч поставити тістечко пеньочок.


Інгредієнти:
Для тіста: 2 яйця, 200 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. соди, 4 склянки борошна.
Для крему: банка згущеного вареного молока, 50 г вершкового масла.
Для глазурі: 2 ст. л. какао, 4 ст. л. цукру, 6 ст. л. молока, 2 ч. л. вершкового масла.


Приготування:
ТІСТО: масло натерти на тертці. Білки від'єднати від жовтків і збити в круту піну.

Жовтки розтерти з цукровим піском, з'єднати з маслом, додати соду, погашену оцтом.

Поступово всипати борошно, білки, замісити тісто. Розділити його на кульки й прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Потім пропустити тісто через м'ясорубку (одразу на застелене пергаментом деко).

Випікати при 180ºС протягом 20-25 хвилин.

КРЕМ: міксером збити згущене молоко і масло в однорідну масу.

ГЛАЗУР: змішати какао, цукор і молоко. Поставити каструлю на вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до однорідності, а потім і до загустіння. Зазвичай, достатньо довести до кипіння й поварити 1-2 хвилини. Додати вершкове масло, розмішати.

ЗБИРАННЯ ТОРТУ: з'єднати пропечене тісто й крем.

Сформувати з нього їжачка. Залити його шоколадною глазур'ю.

Прикрасити насінням соняшника, імітуючи голки. Носик можна зробити з лісового горішка, очки – з родзинок. Поставити в холодильник на ніч.


 

торти, торт їжачок, пісочне тісто, крем зі згущеним молоком

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Королівський мармур», або Вдосконалена угорська ватрушка
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1243
Смаколик за консистенцією та смаком дуже нагадує ніжнійший сирник або ж чізкейк. А за зовнішнім виглядом не поступається багатьом тортам!
Торт «Шоколадний купол» із вишнею
торти
Світлана ЯСЬКОВА 896
Шоколадно-медовий бісквіт, терпкуватий смак шоколадного заварного крему, вишня і коньяк – дивовижне поєднання!
Тришаровий торт «Деліс» із персиками
торти
Світлана ЯСЬКОВА 803
Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 896
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: