clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

16 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1672

Ізмір Кефтесі — традиційна турецька страва з м’яса та картоплі


Ізмір Кефтесі - дослівно перекладається як котлети по-ізмірськи Фото: автора

Дослівно перекладається, як котлети по-ізмірськи (кефте — котлети, Ізмір — місто в Туреччині).

Ті, хто знайомий із цією стравою, знають, що всі інгредієнти спочатку обсмажуються окремо в рослинній олії, а потім вже разом із помідорами запікаються у духовці. В мене швидший і здоровіший варіант, оскільки попередньо я злегка обсмажувала лише котлетки. В результаті страва вийшла не такою важкою, але, в той же час, залишилася ситною.
Поєднання котлет, картоплі, помідорів, часнику й болгарського перцю дарує страві приголомшливий смак! Червоний гостренький соус робить її ще яскравішою. Дуже смачно вимакувати його свіжим хлібчиком або лавашем.

Інгредієнти:
Для котлет-ковбасок: 1 кг фаршу (у мене свинина-яловичина), 2 великі цибулини, чебрець сухий, чорний та червоний перець мелений, сіль за смаком, 4-5 ст. л. панірувальних сухарів.
Овочі: 5-6 картоплин, 2 великих томати (у мене заморожені помідорки чері), болгарський перець, 5-6 зубків часнику,
Соус: 250 мл перетертих через сито томатів без шкірочки та насінинок (у мене заморожене пюре з помідорів, але можна замінити на 250 мл гарячої води та 2 ст. л. томатної пасти), 2 ст. л. оливкової олії, сухий розмарин, чорний та червоний мелений перець, сіль за смаком.

Приготування:
Змішати всі інгредієнти для котлет і добре вимісити фарш. Зформувати подовгасті котлетки на кшталт люля-кебабу.

Обсмажити їх на олії до золотавого кольору.


Форму для запікання змастити оливковою олією, покласти котлети, картоплю нарізану на 4 частини.

Далі — цілі зубки часнику й смужки болгарського перцю (можна маринований або заморожений).

На них - помідори, нарізані кружальцями (у мене ціленькі заморожені чері).


Ретельно змішати всі інгредієнти для соусу.

Залити ним овочі з котлетами.


Форму для запікання щільно накрити фольгою й поставити в нагріту до 180ºС духовку на годину. Перевірити картоплю на м'якість: якщо вона ще не готова — залишити запікатися ще на пів-години.


Подавати страву гарячою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо у вас немає свіжих помідорів для пюре або томатної пасти, може сміливо брати консервовані томати. Попередньо їх потрібно подрібнити блендером. І пам’ятайте, чим більша у вас порція, тим довше доведеться запікати страву. Наприкінці можете зняти фольгу і 10-15 хвилин готувати ізмір кефтесі до золотавої скоринки. 

м`ясо та субпродукти, свинина, яловичина, страви з фаршу, помідори, болгарський перець, ізмір кефтесі, котлети по-ізмірськи, турецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 421
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1517
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 632
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 794
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Показати ще
Коментарів - 0: