clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1868

Ізмір Кефтесі — традиційна турецька страва з м’яса та картоплі

Ізмір Кефтесі - дослівно перекладається як котлети по-ізмірськи
Ізмір Кефтесі - дослівно перекладається як котлети по-ізмірськи Фото: автора

Дослівно перекладається, як котлети по-ізмірськи (кефте — котлети, Ізмір — місто в Туреччині).

Ті, хто знайомий із цією стравою, знають, що всі інгредієнти спочатку обсмажуються окремо в рослинній олії, а потім вже разом із помідорами запікаються у духовці. В мене швидший і здоровіший варіант, оскільки попередньо я злегка обсмажувала лише котлетки. В результаті страва вийшла не такою важкою, але, в той же час, залишилася ситною.
Поєднання котлет, картоплі, помідорів, часнику й болгарського перцю дарує страві приголомшливий смак! Червоний гостренький соус робить її ще яскравішою. Дуже смачно вимакувати його свіжим хлібчиком або лавашем.

Інгредієнти:
Для котлет-ковбасок: 1 кг фаршу (у мене свинина-яловичина), 2 великі цибулини, чебрець сухий, чорний та червоний перець мелений, сіль за смаком, 4-5 ст. л. панірувальних сухарів.
Овочі: 5-6 картоплин, 2 великих томати (у мене заморожені помідорки чері), болгарський перець, 5-6 зубків часнику,
Соус: 250 мл перетертих через сито томатів без шкірочки та насінинок (у мене заморожене пюре з помідорів, але можна замінити на 250 мл гарячої води та 2 ст. л. томатної пасти), 2 ст. л. оливкової олії, сухий розмарин, чорний та червоний мелений перець, сіль за смаком.

Приготування:
Змішати всі інгредієнти для котлет і добре вимісити фарш. Зформувати подовгасті котлетки на кшталт люля-кебабу.

Обсмажити їх на олії до золотавого кольору.


Форму для запікання змастити оливковою олією, покласти котлети, картоплю нарізану на 4 частини.

Далі — цілі зубки часнику й смужки болгарського перцю (можна маринований або заморожений).

На них - помідори, нарізані кружальцями (у мене ціленькі заморожені чері).


Ретельно змішати всі інгредієнти для соусу.

Залити ним овочі з котлетами.


Форму для запікання щільно накрити фольгою й поставити в нагріту до 180ºС духовку на годину. Перевірити картоплю на м'якість: якщо вона ще не готова — залишити запікатися ще на пів-години.


Подавати страву гарячою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо у вас немає свіжих помідорів для пюре або томатної пасти, може сміливо брати консервовані томати. Попередньо їх потрібно подрібнити блендером. І пам’ятайте, чим більша у вас порція, тим довше доведеться запікати страву. Наприкінці можете зняти фольгу і 10-15 хвилин готувати ізмір кефтесі до золотавої скоринки. 

м`ясо та субпродукти, свинина, яловичина, страви з фаршу, помідори, болгарський перець, ізмір кефтесі, котлети по-ізмірськи, турецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Телячі котлети, запечені в соусі з баклажанів та аджики
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 658
Ще один варіант зробити звичайні буденні котлети цікавішими та кориснішими.
Мусака з баклажанами по-грецьки
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 699
Роблю в сезон «синеньких» багато разів і завжди з'їдається вмить!
Бендерики – молдавські трикутні млинці з субпродуктами
м`ясо та субпродукти, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 757
Рум'яні та пухкенькі пиріжки, які так і просяться до рота!
Свинина під «Лисячою шубкою» з корейською морквою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 652
Особливо це м’яско подобається чоловікам. Воно виходить дуже соковитим, оливки додають пікантності.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: