clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 986

Крем-суп із селери та квасолі — ситний спосіб для схуднення



Ніжний та легкий, але родзинкою цієї першої страви є цікавий горіхово-часниково-м’ятний соус.

Оскільки я не просто любитель селери, а професіонал у любові до цього чудового й корисного коренеплоду, то всі рецепти із ним одразу ж мною випробовуються. Овочеві супи із селери мають другу промовисту назва — «ситний спосіб для схуднення». Оскільки містять мінімум калорій та максимум корисних речовин. Селера має ще одну прекрасну властивість — поєднуватися з багатьма продуктами. До прикладу, із квасолею та картоплею.

Інгредієнти:

Великий корінь селери, 200 г білої квасолі (можна використовувати й консервовану), 500 г картоплі, 2 цибулини, морквина, бульйон (в оригінальному рецепті без бульйону, але мені більше подобається з курятиною), вершки (жирність і кількість факультативно), сіль, перець за смаком, зелень петрушки, зелена цибуля, мускатний горіх.
Для соусу: гілочка м'яти, 100 г волоських горіхів, зубок часнику, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:
Зварити бульйон із курки, м’ясо дістати, а на наварі поставити варитися квасолю (на ніч, природно, її краще замочити). Коли вона стане м’якою, додати нарізані кубиками картоплю та селеру. Варити до повної готовності овочів. Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками, приготувати засмажку.

Додати пасеровані овочі у суп. Посолити, поперчити, додати зелену цибулю. Проварити все разом протягом декількох хвилин. Зняти з вогню й перебити все блендером.

Влити поступово вершки, продовжуючи збивання (густину регулювати на свій смак).

Довести крем-суп до кипіння на повільному вогні.
Приготування соусу для супу: горіхи перебити в кавомолці разом із м'ятою, часником і оливковою олією.
Суп налити у тарілку, полити зверху соусом, притрусити тертим сиром, прикрасити гілочкою петрушки й посипати мускатним горіхом або солодкою паприкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: супчик виходить кремоподібний із приємною текстурою, ароматний і дуже-дуже смачний! За бажанням у тарілку можна покласти курятину, яку ми видалили із бульйону. Я вже навіть пробувала варити його зі стеблинками селери — смак так само прекрасний, а ось текстура виходить трохи легшою.


 

перші страви, крем-суп, селера, квасоля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вершковий суп із баклажанами та грибами
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 955
Досить незвичайне поєднання продуктів, але виходить дуже смачно!
Солянка збірна м’ясна: рятуємо продукти після свят
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1382
У приготуванні цієї першої страви слід дотримуватися трьох головних правил – вона має бути наваристою, гостренькою, солоненькою та кисленькою.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 794
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1019
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: