clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 889

Салат із морської капусти з куркою та сиром — корисний, пікантний, швидкий


Цей салатик подобається мені тим, що не потребує ніякої окремої заправки. Фото: автора

Секрет рецепта в тому, що мариновані огірочки пом'якшують смак капусти, який у чистому вигляді багатьом не подобається.

Морська капуста — один із корисних дарів, які прийшли до нас з морської глибини. Кількість мікроелементів у цьому продукті просто зашкалює, тому споживати її слід регулярно. При цьому не лише взимку. Якщо ж їсти саму мариновану ламінарію вам не до вподоби, обов’язково спробуйте її у салаті. Можливо такий варіант припаде до душі й «морська гостя» стане частішим гостем на вашому столі.

Інгредієнти:
300 г маринованої морської капусти (можна брати з різними добавками: овочами, грибами, селерою тощо), 150 г вареної курячої грудки, 2 варених яйця, 3-4 щільних маринованих огірочка, 50 г твердого сиру, 1 ч. л. соєвого соусу, 1 ч. л. французької гірчиці в зернах, сіль, перець за смаком.

Приготування:
Яйця зварити й нарізати кубиками. В глибокій мисці з'єднати їх із маринованою морською капустою.

Варену курятину розібрати на волокна.

Огірки нарізати кубиками. Сир — соломкою.

Всі інгредієнти з’єднати, посолити, поперчити, додати гірчицю й обережно перемішати.


Готовому салату дати настоятися 15-20 хвилин і подавати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик подобається мені тим, що не потребує ніякої окремої заправки. Рідини, в якій маринувалася капустка цілком достатньо. Він і без того соковитий і самодостатній. Але головний бонус — мінімум калорій. В 100-грамовій порції лише 115 калорій. 

салати, морська капуста, курятина, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат "Дівчача радість" із курки, ківі та корейської моркви
салати
Світлана ЯСЬКОВА 738
Поєднання інгредієнтів незвичне, але дуже цікаве – страва виходить легкою, свіжою та смачною.
«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 758
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Тартар з оселедця і яблук — смачний салатик на щодень (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
салати, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 5186
Не зайвою страва буде і на святковому столі, адже така закуска ідеальна до спиртних напоїв.
Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 894
Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.
Показати ще
Коментарів - 0: