clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1100

Рагу з легенями, грибами та овочами — безпрограшний варіант до будь-якого гарніру

Краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу.
Краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу. Фото: автора

Страва проста, бюджетна й дуже смачна.

Найоб’ємніший кулінарний жанр — рагу, по суті — це «каша з сокири». Найрізноманітніші продукти зустрічаються в рамках однієї каструлі, утворюючи щось середнє між супом і смажениною. Важливо лише, щоб підсумком цієї єдності не стало відчуття, що зустріч була випадковою.
Свинячі легені в поєднанні з овочами та грибами — це безпрограшний варіант до будь-якого гарніру. Ця страва чудово пасує до каші, вареної картоплі, локшини та рису.

Інгредієнти:
500 г свинячих легень, 2 морквини, цибуля-порей, 300 г шампіньйонів, 3 зубки часнику, по 100 г замороженої кукурудзи та замороженого горошку (можна консервованих), 3 ст. л. сметани, сіль, перець.

Приготування:
Легені замочити з вечора у великій кількості води (я двічі міняла воду). Зранку поставити їх варитися, постійно знімаючи піну. Готувати годину на повільному вогні. Потім готові легені дістати, промити й нарізати соломкою.


Цибулю порей нарізати кільцями.

Моркву — крупними кубиками.


Обсмажити в чавунному сотейнику на олії нашатковану цибулю з морквою, додати скибочки варених легень, перець, вичавлений часник і все пасерувати 5 хвилин. Додати нарізані скибочками печериці, готувати ще 10 хвилин.

Потім додати зелений горошок та кукурудзу або будь-яку улюблену у вашій сім’ї заморожену суміш овочів (не розморожувати!).

Заправити все сметаною.

Приправити прянощами й спеціями, залити курячим або овочевим бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

Подавати до гарніру або як самостійну страву (мені більше подобається останній варіант; я декорувала страву хлібними паличками з тмином).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу. Я взагалі варений лівер заморожую. Купую 1 кг свинячих чи яловичих легень, ретельно вимочую, відварюю, нарізаю соломкою або перекручую через м’ясорубку, а потім розкладаю по контейнерам або пакетикам. Потім таку заготовку використовую для приготування, вареників, пиріжків, млинців, рагу та гуляшів.


 

м`ясо та субпродукти, легені, рагу, печериці, гриби, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 966
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1044
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1016
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 920
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: