clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 803

П’ять способів використовувати недопите вино


Червоне вино "любить" м’ясні страви, біле - крем-супи. Фото: winery.com.ua

Часом буває, що, відкоркувавши пляшку вина, ви так і залишаєте її недопитою. Але це не привід виливати залишки у раковину, адже їм можна знайти інше застосування.

Додавати в улюблені страви

Вино надає страві особливої вишуканості. Так, до прикладу, біле традиційно використовується при приготуванні італійського різотто. Маленький секрет справжніх шеф-кухарів — це додавання невеликої кількості білого вина в крем-супи, а також в соуси. Червоне ж вино любить м'ясні страви та десерти. У ньому смачно тушкувати телятину або яловичину, додавати в десертні соуси тощо.

Перетворити на оцет

І магія тут ні до чого. Досить поставити відкорковану пляшку вина в темне місце приблизно на два тижні, додавши за бажанням чилі перець. Коли з'явиться характерний кислуватий запах, пляшку можна закрити. Винний оцет — чудова приправа для салатів і соусів.

Зварити глінтвейн

Він чудово підійде і для дружньої зустрічі, і для романтичного вечора. Вариться цей напій досить просто, а додаткові інгредієнти варіюються за вашим бажанням. Стандартними прянощами для глінтвейну є кориця, гвоздика і кардамон.

Використовувати в косметичних цілях

Завдяки винній кислоті, вино чудово освіжає і злегка відбілює шкіру, полегшуючи проникнення зволожувальних речовин і вітамінів при подальшому використанні вашого звичного крему. Для спа-процедур найкраще підходить червоне сухе вино, яке можна додавати у ванну (достатньо буквально 3 невеликих чашок, розчинених у воді). Інший варіант — заморозити вино і протирати крижаними кубиками обличчя.

У господарстві

Червоне вино чудово підходить для позбавлення від накипу в чайнику. Досить додати у воду 2 ч. л. напою і 2 ч. л. цукру, а потім прокип'ятити. Ще червоне вино незамінне, якщо потрібно позбутися неприємного запаху, який неминуче виникає в процесі приготування, особливо якщо ви обробляєте рибу. Нанесіть вино на посуд, залиште на 5-10 хвилин, а потім помийте його. Біле вино може стати вашим незамінним помічником під час миття вікон. Для досягнення ідеального результату досить додати декілька ложок напою в пульверизатор.


 

порадник, вино, глінтвейн, винний оцет, червоне вино, біле вино

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Як правильно виходити з посту?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1165
Лікар-дієтолог Альона Брянцева радить, щоб розговіння відбувалося поетапно. Бажано вводити по одному тваринному продукту в кожен прийом їжі.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 660
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1517
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 658
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Показати ще
Коментарів - 0: