clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1191

Святкуємо Масляну: млинці на пиві тонкі та мереживні


Млинці можна подавати з медом, сметаною, варенням чи згущенкою. Фото: автора

Цей рецепт вирішує два питання — як приготувати смачні млинці та куди подіти склянку пива, яка залишилася після вечірки:))

Млинці виходять тонкими й дуже смачними. Смак пива не відчувається, але воно дає гарний колір і додає млинцям ажурності. Якщо ж ви не любите пиво, то можна замінити його мінералкою або квасом.

Інгредієнти:
2 яйця, склянка пива, склянка молока, склянка борошна, 1-2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, сіль за смаком, 3-4 ст. л. олії, ванілін.

Приготування:
Збити яйця, посолити, влити пиво й молоко, постійно помішуючи. Поступово додавати борошно, поки тісто не загусне. Додати цукор, ванілін, олію, соду (тісто виходить рідкуватим, але борошна додавати не потрібно. За рахунок цього млинчики виходять тоненькі й мереживні). На сковорідку наливати по дві ложки тіста, обсмажувати по декілька хвилин із кожного боку. Можна загортати у млинчики будь-яку начинку, формувати з них пиріг або тортик.

А можна подавати «пустими» з медом, сметаною, варенням чи згущенкою.


Смачної, вам, Масляної! 

оладки млинці та сирники, млинці на пиві, масляна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Млинцевий торт із ніжним сирним кремом
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1998
Рецепт, який стане «коронною стравою» в будь-якому кулінарному зошиті.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: Апельсинові сирники
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2517
Дуже смачні смаколики при мінімальних матеріальних, часових і фізичних затратах.
СВЯТКУЄМО МАСЛЯНУ: Найніжніші заварні млинці
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 2276
Виходять ажурними, повітряними й тоненькими.
Свеля (sveler) - пухкі норвежські млинці
оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Крістіна 865
Традиційний смаколик, кий подавали на паромі, тому млинці ще мають назву "паромні"
Показати ще
Коментарів - 0: