clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1894

Святкуємо Масляну: млинці на пиві тонкі та мереживні

Млинці можна подавати з медом, сметаною, варенням чи  згущенкою.
Млинці можна подавати з медом, сметаною, варенням чи згущенкою. Фото: автора

Цей рецепт вирішує два питання — як приготувати смачні млинці та куди подіти склянку пива, яка залишилася після вечірки:))

Млинці виходять тонкими й дуже смачними. Смак пива не відчувається, але воно дає гарний колір і додає млинцям ажурності. Якщо ж ви не любите пиво, то можна замінити його мінералкою або квасом.

Інгредієнти:
2 яйця, склянка пива, склянка молока, склянка борошна, 1-2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, сіль за смаком, 3-4 ст. л. олії, ванілін.

Приготування:
Збити яйця, посолити, влити пиво й молоко, постійно помішуючи. Поступово додавати борошно, поки тісто не загусне. Додати цукор, ванілін, олію, соду (тісто виходить рідкуватим, але борошна додавати не потрібно. За рахунок цього млинчики виходять тоненькі й мереживні). На сковорідку наливати по дві ложки тіста, обсмажувати по декілька хвилин із кожного боку. Можна загортати у млинчики будь-яку начинку, формувати з них пиріг або тортик.

А можна подавати «пустими» з медом, сметаною, варенням чи згущенкою.


Смачної, вам, Масляної! 

оладки млинці та сирники, млинці на пиві, масляна

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопляні оладки (польська кухня)
овочеві страви, оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Елена Ранілук 931
Страви, подібні до дерунів, популярні не лише в українській та білоруській, але й у багатьох інших національних кухнях буквально усіх континентів.
«Найхітовіші» млинці з різних куточків світу
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 624
Дехто вважає, що млинці – страва виключно російської кухні. Насправді ж у них досить багата історія й вони відомі людству ще з IV століття до н.е.
Капустяники з сиром
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1470
Це дуже ніжні й смачні оладки з капусти, які готуються досить просто з доступних продуктів.
Сирники з бананами, горіхами та курагою
оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 794
Смаколики виходять ніжними, м’якими й дуже ароматними.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: