clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1163

Страчателла — італійський пиріг-торт зі штрейзелем

Страчателла - це і морозиво, і суп, і пиріг
Страчателла - це і морозиво, і суп, і пиріг Фото: автора

Неймовірно смачний бісквіт, ніжне сирне суфле та хрумка пісочна шапочка — три шари насолоди.

«Страчателла» в перекладі з італійської означає щось на зразок «порване в лахміття». У кулінарії це слово асоціюється з супом і морозивом. Суп «Страчателла» — це щось схоже на окрошку, тільки з дещо іншими інгредієнтами. Морозиво з такою назвою обов'язково містить багато подрібненого шоколаду. Пиріг же сподобається всім любителям сиру та десертів на основі суфле.

Інгредієнти:
275 г вершкового масла, 425 г борошна, 400 г цукру, 1 жовток, 3 яйця, 15 г (пакетик) розпушувача, 250 г натурального йогурту або сметани, пакетик (15 г) желатину, 4 ст. л. полуничного варення, 400 г домашнього сиру, 300 г вершків (33%), 50 г чорного шоколаду, ванілін, какао (для посипання).

Приготування:
Штрейзель: перетерти 100 г вершкового масла та150 г борошна. Додати 100 г цукру та жовток. Ретельно перемішати штрейзель і прибрати його в холодильник.


Тісто: збити 175 г масла, 175 г цукру та півпакетика ваніліну. Додати по черзі яйця, не припиняючи збивати.

275 г борошна перемішати з розпушувачем. Додавати упереміж 150 г йогурту і борошно.

Дно форми (діаметр 26 см) змастити, встелити пергаментом, розрівняти тісто.

Висипати зверху штрейзель.

Випікати в розігрітій духовці при 175°С приблизно 45-55 хвилин.

Охолодити на решітці й розрізати корж на дві частини.

Нижню частину (без штрейзеля) покласти назад у форму та змастити варенням (я ще встелила по колу форми спеціальну бордюрну стрічку).


Крем-суфле: замочити желатин в холодній воді для набухання. Сир, 100 г йогурту, 125 г цукру та півпакетика ваніліну збити блендером до однорідної пастоподібної маси. Желатин розтопити на водяній бані й змішати з 4-5 ложок сирної маси. Додати до іншої сирної маси. Вершки збити окремо.

Обережно ввести сирну суміш.

Додати шоколад, натертий на тертці, розмішати.

Рівномірно розподілити суфле на нижній корж.


Верхній корж розрізати на частини (порційні шматочки) і накрити ними суфле, трохи придавлюючи крем.


Поставити в холодильник на 4 години. Перед подачею посипати страчателлу какао. 

Вийняти пирігт із форми та зняти стрічку.

солодка випічка, торти, страчателла, італійська кухня, сирне суфле

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1197
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1198
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 951
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Тарт з абрикосами, персиками та шовковицею в пудинговій заливці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 810
Випічка — сама бездоганність! Ніжна, яскрава, соковита та сонячна!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: