clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1062

Страчателла — італійський пиріг-торт зі штрейзелем


Страчателла - це і морозиво, і суп, і пиріг Фото: автора

Неймовірно смачний бісквіт, ніжне сирне суфле та хрумка пісочна шапочка — три шари насолоди.

«Страчателла» в перекладі з італійської означає щось на зразок «порване в лахміття». У кулінарії це слово асоціюється з супом і морозивом. Суп «Страчателла» — це щось схоже на окрошку, тільки з дещо іншими інгредієнтами. Морозиво з такою назвою обов'язково містить багато подрібненого шоколаду. Пиріг же сподобається всім любителям сиру та десертів на основі суфле.

Інгредієнти:
275 г вершкового масла, 425 г борошна, 400 г цукру, 1 жовток, 3 яйця, 15 г (пакетик) розпушувача, 250 г натурального йогурту або сметани, пакетик (15 г) желатину, 4 ст. л. полуничного варення, 400 г домашнього сиру, 300 г вершків (33%), 50 г чорного шоколаду, ванілін, какао (для посипання).

Приготування:
Штрейзель: перетерти 100 г вершкового масла та150 г борошна. Додати 100 г цукру та жовток. Ретельно перемішати штрейзель і прибрати його в холодильник.


Тісто: збити 175 г масла, 175 г цукру та півпакетика ваніліну. Додати по черзі яйця, не припиняючи збивати.

275 г борошна перемішати з розпушувачем. Додавати упереміж 150 г йогурту і борошно.

Дно форми (діаметр 26 см) змастити, встелити пергаментом, розрівняти тісто.

Висипати зверху штрейзель.

Випікати в розігрітій духовці при 175°С приблизно 45-55 хвилин.

Охолодити на решітці й розрізати корж на дві частини.

Нижню частину (без штрейзеля) покласти назад у форму та змастити варенням (я ще встелила по колу форми спеціальну бордюрну стрічку).


Крем-суфле: замочити желатин в холодній воді для набухання. Сир, 100 г йогурту, 125 г цукру та півпакетика ваніліну збити блендером до однорідної пастоподібної маси. Желатин розтопити на водяній бані й змішати з 4-5 ложок сирної маси. Додати до іншої сирної маси. Вершки збити окремо.

Обережно ввести сирну суміш.

Додати шоколад, натертий на тертці, розмішати.

Рівномірно розподілити суфле на нижній корж.


Верхній корж розрізати на частини (порційні шматочки) і накрити ними суфле, трохи придавлюючи крем.


Поставити в холодильник на 4 години. Перед подачею посипати страчателлу какао. 

Вийняти пирігт із форми та зняти стрічку.

солодка випічка, торти, страчателла, італійська кухня, сирне суфле

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кекс у чашці за 3 хвилини (+ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 878
Перший раз готувала випічку в мікрохвильовці. Дуже боялася, що не вийде, але даремно! Все просто супер, дуже смачно й просто.
«Сочники», як у моєму дитинстві
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 436
Ці солодкі пиріжки з сирною начинкою ідентичні тим, які продавали в радянських їдальнях за 10 копійок.
«Лінивий» штрудель із вишнею та горіхами у карамельному соусі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 927
Смаколик хоча й далекий від класики, але також неймовірно смачний!
Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 596
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Показати ще
Коментарів - 0: