clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
20 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2121

Вигідне гуцульське печиво з… картоплею

Печиво ніжне, легке, з цікавим декором, і бульба абсолютно не відчувається.
Печиво ніжне, легке, з цікавим декором, і бульба абсолютно не відчувається. Фото: автора

Незвично, правда? Але повірте, смак у нього приголомшливий: печиво ніжне, легке, з цікавим декором, і бульба абсолютно не відчувається.

Не знаю як ви, а я люблю експериментувати з випічкою. І коли вже приїдаються одні й ті ж страви, я вношу деякі зміни у наше меню. Мій чоловік «картоплеман» ще той, то ж постійно мене раніше запитував чи поклала я картоплю у тортЗнайшовши цей рецепт, вирішила його порадувати 


Інгредієнти:
500 г борошна, 180 г цукру, пачка ванільного цукру, 2 яйця, 120 г вершкового масла, 200 г вареної в «мундирі» картоплі (це приблизно 3-4 середніх картоплини), 1 ч. л. розпушувача.
Для декору: будь-який густий джем із кислинкою (у мене з кизилу), горіхи (у мене мікс: волоські, арахіс та мигдальні пластівці).
Вихід печива: 50 шт.(!)


Приготування:
Яйця перетерти з цукром і ванільним цукром. Додати масло кімнатної температури й перемішати.

Добавити терту на дрібній тертці варену картоплю.

Борошно просіяти з розпушувачем до основної маси. Замісити тісто.

Сформувати з нього кульки завбільшки з волоський горіх (тісто виходить дуже «слухняним», пластичним, не липким, працювати з ним одне задоволення!).

Середину кульок трохи втиснути пальцем.

В ямку покласти джем.

Зверху - шматочок горіха.


Випікати при температурі 200°С приблизно 8-10 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: джем трішки потече в процесі випікання, тож ямки є сенс зробити глибшими, ніж у мене. Тоді печиво матиме естетичніший вигляд. Горішок трішки присмажується і смакує просто неймовірно. Я навіть пошкодувала, що не поклала більші шматочки. Зберігати печиво можна до 5-6 днів.


 

солодка випічка, печиво, гуцульська кухня, горіхи, картопляне печиво, картопля

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сонячний тарт із заварним кремом, айвою і грушею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 740
У похмуру й дощову погоду, що може бути кращим за чашечку трав’яного ароматного чаю та шматочка смачнючого пирога? А якщо цей смаколик своїми яскравими барвами ще й нагадує про сонце та літо, то його взагалі слід прописувати як ліки проти депресії!
Горіхові кекси з грушами та в’яленою вишнею (пісні)
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 650
У цій випічці вдало поєднується солодкість горіхового тіста, соковитість фруктів та кислинка ягід.
Естонський крингель – хрустка випічка з ароматом кориці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 630
Цей популярний в Естонії смаколик за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує наш крендель чи плетений вінок, але його смак настільки неповторний, що його ні з чим не сплутаєш!
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 867
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: