clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

15 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1289

М'ясо по-полонинськи — свинина в паніровці з овочами


М'яско виходить дуже цікавим на смак — ніби смажене, а ніби й тушковане... Проте незмінно ніжне, м’яке й соковите. Фото: автора

М'яско виходить дуже цікавим на смак — ніби смажене, а ніби й тушковане... Проте незмінно ніжне, м’яке й соковите.

Ця свинина із закарпатським акцентом неймовірно смачна, а соус так взагалі незрівнянний, хоч тарілку вилизуй. За цим рецептом пробувала готувати також яловичину. Виходить не гірше, ніж зі свинини. Тільки тушкувати слід трішки довше.

Інгредієнти:
1 кг м'якоті свинини, 3 цибулини, 3 морквини, 4 зубки часнику, сіль, перець, лавровий листок, 100-150-гр борошна для панірування м'яса, 250 г томатів (у мене заморожене пюре з помідор, але можна замінити томатною пастою — 3-4 ст. л.), паприка, спеції на ваш смак.

Приготування:
М'ясо нарізати крупними шматочками, відбити молоточком, як на відбивні.

Кожен обкачати в борошні й трішки обсмажити з обох боків на олії.

Почистити моркву, нарізати її кружальцями абот півмісяцями. Цибулю крупними шматками.

Обсмажити овочі на сковорідці, де смажилося м’ясо. Посипати червоним меленим перцем. Наприкінці додати подрібнений часник.


Скласти обсмажене м’ясо та спасеровані овочі в каструлю, залити 600 мл води й тушкувати протягом 15 хвилин.


Потім додати томати або томатну пасту, сіль, перець, паприку, спеції. Готувати ще 20-25 хвилин. За 10 хвилин до кінця приготування 1 ст. л. крохмалю розвести водою і залити в соус. Дати закипіти. Зверху посипати кропом або петрушкою.


Подавати з рисом, гороховим чи картопляним пюре, або ж як самостійну страву.

м`ясо та субпродукти, м`ясо по-полонинськи, закарпатська кухня, свинина, овочі, панірування

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 426
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 309
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1520
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 697
Смачно, просто, ситно й соковито!
Показати ще
Коментарів - 0: