clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1752

Печінка з яблуками у вершковому соусі — варіант швидкої й смачної вечері

Теляча печінка, фруктова нотка яблук і ніжний вершковий смак — цікаве поєднання.
Теляча печінка, фруктова нотка яблук і ніжний вершковий смак — цікаве поєднання. Фото: автора

Теляча печінка, фруктова нотка яблук і ніжний вершковий смак — цікаве поєднання.

Ця страва скомбінована мною з поєднання багатьох ідей. Печінка виходить незвичайно ароматною та м’якенькою. Особисто я в ній найбільше люблю яблука, а чоловік — вершковий соус. Так, що кожен знайшов «своє». Сподіваюся, що й ви, мої любі гурмани, не залишитеся байдужими.

Інгредієнти:
0,5 кг телячої печінки (можна курячої), 2-3 цибулини, 3-4 ст. л. борошна, 5-6 яблук, 300 мл вершків (20%), борошно для панірування, олія для смаження, сіль, перець, мускатний горіх, дрібка цукру.

Приготування:
Печінку замочити на ніч. Зранку нарізати шматочками, посолити, поперчити. В миску насипати борошно, кожен шматочок запанірувати й обсмажити до рум’яної скоринки.


Приготувати вершковий соус: цибулю почистити, нарізати півкільцями й спасерувати на олії до золотавого кольору.

Влити вершки, посолити, поперчити приправити мускатним горіхом та цукром, закип’ятити.


Яблука почистити від шкірки й насіння та нарізати часточками (якщо яблука великі — на 8 частин).
В каструлю викласти шар печінки, на неї — яблука.

Залити все вершковим соусом.

Готувати на слабкому вогні 20 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна використовувати глиняні горщики й запекти страву в духовці — 20-30 хвилин під кришечками.
 

м`ясо та субпродукти, печінка з яблуками у вершковому соусі, печінка, яблука, вершковий соус, страви з печінки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рагу по-угорськи з легенями та лісовими грибами (Szalontudo)
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 561
Незаслужено забутий унікальний угорський делікатес, який полюбився місцевим гурманам завдяки впливу віденської кухні на меню угорських монархів.
Куряча печінка з яблуками та смородиною
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 517
Смачна й багатогранна страва: печіночка виходить дуже ніжною та м’якенькою, а ягоди, овочі та фрукти чудово доповнюють та розкривають її смак.
Свинячі ребра по-ямайськи у ромово-медовому маринаді «Барбекю»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 262
Пікантні, соковиті й трішки солодкуваті, м’ясо буквально можна їсти губами, а зверху рум’яна апетитна скоринка!
Гострі курячі сердечка по-мексиканськи
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Роксана Галушка 613
Це дуже смачна й оригінальна закусочна страва, яку можна подавати в поєднанні з різними напоями.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Оксана Гладущак21.04.2016 23:24Дуже цікавий і смачний варіант приготування печінки. Чого тільки вартує сам соус...мммм...)))
Від: Оксана Гладущак21.04.2016 23:23Дуже цікавий і смачний варіант приготування печінки. Чого тільки вартує сам соус...мммм...)))