clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

19 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2268

Сирник «Капучіно» — антидепресант по-львівськи


Сирник схожий на справжню чашку капучіно — кава з молоком із пишною пінкою зверху. Фото: автора

Цей смаколик під час випічки пахне на весь дім, створюючи ту саму неповторну атмосферу домашнього затишку, притаманну кав’ярням Львова.

Такий сирник дуже святково виглядає на зрізі. Як справжня чашка капучіно — кава з молоком і пишною пінкою зверху. Сирник має насичений кавовий смак і виходить дуже ароматним завдяки присутності в начинці шоколаду, коньяку і розчинного капучіно. Сир для такого сирника краще брати жирний, свіжий та ніжний. Печиво підійде будь-яке. Я брала із вершково-кремовим прошарком посередині.

Інгредієнти:
Для основи: 400 г шоколадного печива, 100 г вершкового масла, 1 ст. л. сметани.
Для начинки: 1 кг жирного домашнього сиру, 20 г капучіно в пакетиках (я брала горіхове), 4 ст. л. коньяку, 2,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю, ванілін, 100 г молочного шоколаду, 1 ст. л. вершкового масла, 3 яйця, склянка цукру (я брала півсклянки).

Приготування:
Тісто: печиво подрібнити в чаші кухонного комбайна (насадка — металевий ніж).

До печива додати розтоплене вершкове масло, розмішати. Якщо крихта вийшла не надто вологою — додати трішки сметани. Замісити вологе тісто (маса чимось схожа на тістечко «картошка»).


Форму діаметром 21 см застелити пергаментним папером, бока змастити маслом. Розподілити тісто з печива у формі, формуючи дно та високі бортики.


Начинка: з'єднати сир, ванілін і цукор. Подрібнити в чаші кухонного комбайна (насадка — металевий ніж) до утворення однорідної сметаноподібної маси. По одному додавати яйця, щоразу збиваючи масу (у вас не повинно бути жодної дрібної крупинки сиру — суміш однорідна, легка та повітряна як крем).


Шоколад подрібнити, з'єднати з розчинним капучіно, маслом та коньяком. Нагріти в мікрохвильовці до утворення однорідної маси (приблизно 15 секунд нагріву).

Від сирної маси віділити третину в іншу миску. До більшої влити розтоплений шоколад із капучіно, ретельно розмішати.


У підготовлену форму з тістом-основою вилити шоколадно-кавову масу.

Зверху — білу сирну масу.


Випікати сирник годину в духовці при 180 ºC (я встановила на дно духовки деко із водою і не відчиняла дверцята протягом усього часу приготування).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовий сирник охолодити мінімум 5 години, а краще «залишити» визрівати в холодильнику на ніч.

*Рецепт класичного львівського сирника дивіться тут.
*Рецепт галицького сирника «Кокосові хмаринки» дивіться тут. 

солодка випічка, сирник, львівський сирник, сирник капучіно, випічка з сиром, запіканка, чізкейк

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тістечко «Білочка» із в’яленою журавлиною
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 571
Подібні смаколики часто-густо продаються в магазинах, але, повірте, з домашніми їх просто не порівняти!
Італійський яблучний пиріг від сестер Сімілі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 778
На смак – ніжне суфле. Соковитий, ароматний і дуже яблучний смаколик!
Шоколадна паска з цукатами, журавлиною і фініками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1295
Одним з плюсів цього смаколика є те, що готується він лише на одному яйці, але при цьому структура паски виходить пористою й повітряною, практично невагомою!
Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1505
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Показати ще
Коментарів - 0: