clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 904

Постимо смачно: Лаханорізо — тушкований із молодою капустою рис по-грецьки


Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Фото: автора

За цією дивною і трохи смішною для нашого вуха назвою ховається дуже проста, бюджетна та неймовірна смачна страва грецької кухні.

Всього кілька інгредієнтів, півгодини часу й на столі чудовий і корисний обід. Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Дуже раджу взяти її на замітку всім вегетаріанцям і всім тим, хто постить, не пошкодуєте. Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви не постраждає. Я брала пропарений довгозернистий і лаханорізо вийшло у мене розсипчастим-розсипчастим. Любителям гострої і пікантною їжі можна приправити страву перцем чилі або каєнським. До речі, томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води 150 г пасти).

Інгредієнти:
Головка молодої капусти (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Приготування:
Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, Моркву натерти на тертці.
Капусту тоненько нашаткувати. В сковорідці ВОК або сотейнику спасерувати моркву та цибулю.

Покласти капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи (овочі повинні добре підрум'яниться і злегка карамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату; я додаю трішки цукру, щоб посилити цей процес).


Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травками.

Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити все томатним соком.

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лаханорізо чудово смакує і в гарячому, і в теплому, і в холодному вигляді. Готову страву можна посипати улюбленою зеленню. 

крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви, піст, постимо смачно, лаханорізо, грецька кухня, рис, капуста, томатний сік

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пісні рогалики з варенням – справжня знахідка для ощадливої господині
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2750
Дивовижне тісто – м’якеньке, пухкеньке, ніжне й, водночас, зверху утворюється хрумка скоринка.
ПОСТИМО СМАЧНО: Картопляний салат із корейською морквою та горошком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2923
Незвичайно смачний і легкий, дуже ситний і ароматний.
ПІСНА ВИПІЧКА: Шоколадно-кавові кекси із вишнями
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1160
Смачні, апетитні, дивовижні! Всі три поєднання – мої улюблені!
Показати ще
Коментарів - 0: