clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1382

«Декупаж на великодніх яєчках можна зробити за допомогою білка», —


"Декор із великодніх яєць своїми руками — це чудовий спосіб створити святковий настрій", - каже майстриня. Фото: автора

запевняє майстриня Віра Шиміліна, яка вже другий рік поспіль із успіхом користується цією технікою

Зазвичай, господині фарбують яйця до Великодня за допомогою харчових барвників, які продаються нині чи не в кожному магазині. Прихильники ж натуральності й природності, роблять це так, як колись робили ще наші прабабусі — за допомогою лушпиння цибулі, березового листя, соків овочів тощо. Але, якщо ввімкнути трішки фантазії, то звичайну крашанку можна перетворити на справжній шедевр.

Декупаж білком стане справжньою знахідкою для господинь, які з підозрою відносяться до хімічних барвників.

«Мені подобаються всі методи розфарбовування яєць, але найбільше до душі припало оздоблення їх серветками, — каже хмельничанка Віра Шиміліна. — Це екологічно й оригінально. Цей метод декупажу сподобається і дорослим, і особливо діткам. Декор із великодніх яєць своїми руками — це чудовий спосіб створити святковий настрій у домі та можливість проявити свої творчі здібності. Ваші малюки будуть пишатися тим, що змогли допомогти вам у підготовці до свята. Жодних дорогих та специфічних матеріалів для такого декупажу не потрібно, все знайдеться під рукою. Для цього вам лише знадобляться варені білі яйця та різноманітні серветки із тематичними великодніми малюнками. В будь-якому магазині знайдеться великий вибір, можна підібрати до душі будь-які. Проте бажано, щоб візерунки були невеликими за розмірами. Так простіше й цікавіше працювати. Стане у нагоді також широкий м’який пензлик. Ну й, звісно, білок від сирого яйця для склеювання».

Жодних дорогих та спеціальних матеріалів для оздоблення яєчок не потрібно.


За словами майстрині, передусім потрібно зварити яйця, охолодити їх і висушити. Розбити сире яйце й відокремити від білка жовток. Обережно відокремити нижній шар від серветки (існують двох- та трьохшарові). Для роботи потрібен лише верхній кольоровий шар. Обраний малюнок слід вирізати за допомогою ножиць. Далі прикласти до яйця фрагмент серветки, вмочити пензлик у сирий білок і дуже обережно, ніжно й швидко від середини серветки, прикладеної до поверхні яйця, до країв фрагменту нанести його на всю поверхню.

Яєчний білок зручно наносити пензликом.


«Потрібно намагатися, щоб під серветкою не залишилося бульбашок повітря, — каже пані Віра. — Не використовуйте багато білку й не проводьте часто по одному місцю пензликом, щоб ніжна серветка не порвалася. Таким чином прикладайте фрагмент за фрагментом, щоб повністю обклеїти яйце. Я спочатку заклеюю половину площі, відкладаю крашанку в бік, щоб підсохла. Тим часом починаю роботу з іншими яєчками й серветками. А потім обклеюю інший бік. Білок буде служити і клеєм, і лаком. Коли яєчка підсохнуть, можете милуватися своєю роботою.
Такі великодні яєчка прикрасять ваш святковий стіл, обов’язково здивують ваших близьких, а вам принесуть творче задоволення і натхнення. З наступаючим Великоднем. Всім миру і добра!». 

Тематика візернуків може бути будь-якою.

порадник, декупаж білком, великодні яйця, Великдень

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пакет та рукав для запікання: безпека, вибір та правила використання
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 693
Вони, хоча й з'явилися у продажу відносно недавно, проте швидко стали помічниками на кухні для багатьох жінок.
Ванільний цукор краще зробити власноруч
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 799
Переймаємо досвід у досвідчених кондитерів та кулінарів.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 899
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Ароматні салатні заправки від Сергія Калініна
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 930
Екс-суддя «МайстерШеф» та постійний кулінарний експерт передачі «Все буде смачно» поділився, як урізноманітнити смак звичайних салатів
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: