clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 797

Яловичина по-бургундськи за рецептом Джулії Чайлд


Смачнішого м'яска я в житті не їла! Його навіть не потрібно жувати, адже воно просто тане в роті. Фото: автора

Нехай вибачать мене французи, на автентичність не претендую. Просто так його готую я.

Після перегляду фільму «Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом» (хто не дивився настійно рекомендую!!!) у мене з’явилося непереборне бажання спробувати й собі приготувати якийсь смаколик французької кухні, який фігурував у цій стрічці. За сюжетом наша сучасниця, молода кулінарна блогерша Джулі, за певний проміжок часу взялася приготувати всі рецепти із кулінарної книги Джулії Чайлд — американського кухаря, письменниці та телеведучої. І саме яловичині по-бургундськи у фільмі було присвячено цілий сюжет. Скажу відверто, смачнішого м'яска я в житті не їла! Його навіть не потрібно жувати, адже воно просто тане в роті.

Інгредієнти:
1 кг яловичини, 2 склянки м’ясного бульйону, 2 склянки червоного сухого вина, 2 ст. л. з гіркою борошна, 6 цибулин, 3 морквини, 5 зубків часнику, 300 г печериць, 3 лаврові листки, сіль, перець, прованські трави.

Приготування:
М'ясо нарізати досить великою соломкою (як на бефстроганов, тільки крупніше). Ретельно запанірувати в борошні. Розігріти на сковорідці олію, обсмажити яловичину до золотавого кольору.

Скласти в товстостінну каструлю (у мене стара гусятниця).


На ту ж сковорідку, в якій смажилося м'ясо, викласти моркву, нарізану великими кружальцями і крупно нарізану цибулю.

Овочі швидко обсмажити й викласти зверху на м'ясо.

Додати лавровий листок і зубки часнику, злегка роздавлені ножем, та печериці, нарізані крупними шматками.


Залити все бульйоном і вином, посолити й поперчити.


Поставити каструлю в розігріту духовку й тушкувати 1,5 години при температурі 200°С. У чашці розвести 1-2 ст. л. борошна невеликою кількістю води. Дістати каструлю з м'ясом і, постійно помішуючи, влити борошняну суміш. Поставити назад у духовку й готувати ще 30 хвилин. 

м`ясо та субпродукти, яловичина по-бургундськи, Джулі та Джулія, Готуємо щастя за рецептом, Джулія Чайлд, французька кухня, страви з вином

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 759
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
М'ясо «Панське» під пікантним чорничним соусом
м`ясо та субпродукти, рецепти від читачів
Аврора Крейнес 421
Дуже ароматне й смачне. А ще м'ясо виходить таким м’яким, що його можна їсти одними губами.
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1517
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 306
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Показати ще
Коментарів - 0: