clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 919

Енчілада із куркою — рулетики у лаваші під пікантним томатним соусом


Енчілада — це традиційна мексиканська страва. Фото: автора

Цікава страва мексиканської кухні, адаптована на український лад.

Енчілада — це традиційна мексиканська страва, яка представляє із себе начинку, загорнуту в кукурудзяну тонку паляничку тортіл’ю, яка потім запікається із сиром та гострим томатним соусом. Але оскільки знайти справжню тортіл’ю досить проблематично, то я замінила її на більш звичний для нас лаваш. Можливо у мене вийшла лже-енчілада, проте, повірте, що це дуже смачна штука! Що ж до фаршу, то його взагалі можна обирати на ваш смак — курка, м'ясо, овочі, гриби тощо.

Інгредієнти:
800 г курячого фаршу, цибулина, 4 зубки часнику, перець чилі, червоний папероні, 400 г томатів у власному соці, 300 г сиру Чеддер (можна замінити на будь-який інший напівтвердий сорт), 80 мл олії, 1,5 ч. л. солі, 10 г цукру,
0,5 ч. л. червоного меленого перцю, 1 ч. л. зіри (кумин), 1 ч. л. орегано, 1 ч. л. коріандру, 4 штуки тонкого лаваша або паляничок тортіл'ї, зелена цибуля, зелень петрушки та кінзи.

Приготування:
Розпочинати потрібно з соусу: почистити цибулю і часник й подрібнити їх.

З перцю чилі та папероні вийняти насіння і все нашаткувати тонкими кільцями.

В сковорідці на середньому вогні нагріти олію й обсмажити нарізані овочі 5 хвилин, помішуючи. Потім влити до них помідори, консервовані у власному соці (попередньо їх слід подрібнити в блендері; якщо немає — підійде томатний сік). Додати сіль, цукор і чорний перець за смаком, перемішати й готувати ще 5-7 хвилин. Соус готовий.

Начинка: в іншій сковорідці вже на сильному вогні також нагріти трохи олії й обсмажити на ній курячий фарш протягом 10-15 хвилин (доти, поки вся рідина з фаршу не випарується й він не почне підрум'янюватися). Додати мелений гострий червоний перець, сіль за смаком, орегано, коріандр і зіру (можна просто взяти суміш спецій для мексиканських страв). Смажити ще 5 хвилин. Натерти сир на крупній тертці.

Нарізати зелену цибулю та зелень.

Духовку ввімкнути на 180ºС. На дно форми для запікання вилити половину томатного соусу.

Лаваш розрізати на дві частини (тортіл'ю нагріти злегка в мікрохвильовці, щоб вона стала еластичнішою). На кожну половинку викладати 2-3 ст. л. обсмаженого курячого фаршу, на нього тертий сир (не шкодувати, сиру багато не буває!) і зверху присипати порізаною цибулею та зеленню.

Обережно згорнути все в трубочки й викласти їх на соус швом донизу. Складати енчіладас потрібно щільно один до одного.

Коли всі трубочки займуть своє місце у формі, залити їх зверху соусом, який залишився, посипати сиром.

Поставити форму в нагріту духовку приблизно на 20 хвилин, поки сир не розплавиться.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: традиційно мексиканці їдять енчіладу з соусом «Моле» з чілі та какао. Я ж полінувалася й подала страву по-нашому — зі сметанкою. Не знаю, як там енчілада смакує з «Моле», але такий варіант подачі сподобався буквально всім моїм домашнім.  

м`ясо та субпродукти, енчілада, мексиканська кухня, страви з лаваша, тортіл`я, лаваш, курчий фарш, страви з куркою, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1517
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 306
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 759
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 794
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Показати ще
Коментарів - 0: