clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1192

«Zuppa Toscana» — суп «Тосканський» із фаршем та капустою

«Zuppa Toscana» — легендарний суп родом із Італії.
«Zuppa Toscana» — легендарний суп родом із Італії. Фото: автора

Ситний, дуже смачний і готується швидко. Має ніжний вершковий смак та апетитний вигляд.

Сезон молодої капусти в повному розпалі і я хочу запропонувати свою інтерпретацію смачного тосканського супу. Скажу відверто, що це одна з найулюбленіших моїх перших страв. «Zuppa Toscana» — легендарний суп і нюансів його приготування існує безліч і кожен може знайти свій. Люблю його за ніжний смак і простоту. Щиро рекомендую спробувати. Коли вперше додала у суп просто фарш (не у вигляді фрикадельок), результат порадував шалено! Час приготування скорочується у рази.

Інгредієнти:
На 5 л каструлю: 500 г фаршу (у мене змішаний — індичатина\свинина), 700 г картоплі, велика морквина, велика цибулина, 3-4 зубки часнику, маленька головка молодої капусти, 200 г сметани або жирних вершків, 1 ст. л. цукру, сіль, перець за смаком, паприка, мускатний горіх, сушений базилік, лавровий листок, скибочки лимона для подачі.

Приготування:
Моркву й картоплю почистити й нарізати кубиками. Залити 2 л води й відварити до напівготовності.

Капусту посікти й додати в каструлю.

Варити до готовності картоплі та капусти. Цибулю й часник подрібнити. Спасерувати на оливковій олії до прозорості.

Додати фарш, всипати цукор, приправити за смаком сіллю, перцем та спеціями. Ретельно й інтенсивно перемішати, розбиваючи грудочки.

Обсмажувати цибулю з фаршем доти, поки фарш не поміняє колір (приблизно 3-4 хвилини). Готову засмажку покласти у каструлю з супом. Приправити все сушеним базиліком, вкинути лавровий листочок.
Наприкінці заправити суп сметаною (мені подобається використовувати в цьому рецепті саме сметану, оскільки вона дає легку кислинку).

ПОРАДА: щоб сметана не згорнулася, слід викласти її в невелику ємність і поступово, постійно помішуючи, додати два черпачка гарячого бульйону з каструлі, вилити отриману суміш у суп.
Довести суп до кипіння і дати йому проваритися 2-3 хвилини. Подавати суп гарячим, поклавши в тарілки часточку лимона й присипавши петрушкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пам’ятайте, що рецепт це не догма, а лише поле для імпровізації. Я пропорції продуктів завжди регулюю за вже сформованими смаками своєї сім'ї. Тому орієнтуйтеся на свою каструлю і вподобання. До речі, замість капусти можна використовувати шпинат, але його слід додавати вже після сметани, за одну хвилину до готовності супу. Картоплю ж можна брати навпіл із корінням селери. 

перші страви, тосканський суп, італійська кухня, суп з капустою та фаршем, молода капуста, страви з фаршу, супи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Грибна юшка – національна родзинка Карпат
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3403
Завдяки різноманітності карпатської кухні, ароматний і насичений суп з білих грибів може готуватися по-різному навіть в одному й тому ж селищі.
Суп із зеленого горошку з часниково-сирними рулетиками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 1137
Дуже незвичайна, але напрочуд смачна перша страва.
Морквяно-імбирний крем-суп із часником та рум’яними грінками
перші страви
Світлана ЯСЬКОВА 899
По-справжньому зимова, дуже смачна і легка в приготуванні перша страва з легким імбирним смаком.
Гаспачо зі сметанно-базиліковим соусом – традиційний іспанський томатний суп (відеорецепт)
перші страви, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 869
Наприкінці літа та восени гаспачо смакує найбільше, оскільки для його приготування використовуються домашні городні овочі – спілі м’ясисті помідори, хрумкі огірочки та солодкий болгарський перчик.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: