clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1241

Салат із кабачків та горіхів з грузинськими мотивами

Кінза і горіхи надали салату пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками.
Кінза і горіхи надали салату пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками. Фото: автора

Така страва може бути як прекрасною закускою для святкового столу, так і урізноманітнить буденне меню.

Люблю кабачки всією душею, і хоча своїх городніх ще немає, «кабачковий» сезон вже давно відкрила. Цей рецепт «зачепив» простотою і мінімальною кількістю інгредієнтів. Ну дуже останнім часом мені подобаються такі салатики! Ця страва не розчарувала. Кінза і горіхи надали їй пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками. Але гадаю, що підійде будь-яка зелень, яка вам більше до вподоби.

Інгредієнти:
2-3 молоденьких кабачка, 0,5 склянки волоських горіхів, петрушка та кінза, 2-3 зубка часнику
Заправка: 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, дрібка цукру, сіль.

Приготування:
Кабачки помити й нарізати шматочками середнього розміру. Посолити й дати стекти соку, відкинувши на друшлак.


Обсмажити на олії у великій сковорідці до легкого зарум’янювання (слідкуйте, щоб всі шматочки лежали одним шаром).


Горіхи підсмажити на сухій сковорідці.

Потеребити від шкірочки та подрібнити качалкою.

Зелень дрібно посікти. Часник пропустити через чеснокодавку. Змішати все в мисці.

Полити заправкою: для її приготування просто змішати всі складові.
Обережно перемішати й дати настоятися. За необхідності досолити.


Подавати, як в теплом, так і холодному вигляді.


 

салати, овочеві страви, кабачки, волоські горіхи, салат з кабачків з горіхами, грузинська кухня, кінза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Оксамитовий смак» із фетою, буряком та апельсином
салати
Світлана ЯСЬКОВА 456
Він легкий, свіжий та соковитий. Все у ньому гармонійно, нічого зайвого!
Маринована капуста «Провансаль» швидкого приготування
салати, домашні заготовки, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 3941
Ця холодна закуска – просто дивовижний додаток до м'яса й птиці, а також до гарнірів із картоплі чи каші.
Топ-5 оригінальних салатів для новорічного застілля
салати
Світлана ЯСЬКОВА 4430
Без новорічних салатів – «Олів'є», «Мімози» й «Шуби» вже неможливо уявити святковий стіл. Але обмежуватися щорічним традиційним набором наїдків із майонезом зовсім не обов'язково.
Салат «Бергамо» з пекінкою, салямі, кукурудзою та грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 637
Ніжний, легкий та божевільно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: