clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
1 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1124

Салат із кабачків та горіхів з грузинськими мотивами

Кінза і горіхи надали салату пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками.
Кінза і горіхи надали салату пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками. Фото: автора

Така страва може бути як прекрасною закускою для святкового столу, так і урізноманітнить буденне меню.

Люблю кабачки всією душею, і хоча своїх городніх ще немає, «кабачковий» сезон вже давно відкрила. Цей рецепт «зачепив» простотою і мінімальною кількістю інгредієнтів. Ну дуже останнім часом мені подобаються такі салатики! Ця страва не розчарувала. Кінза і горіхи надали їй пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками. Але гадаю, що підійде будь-яка зелень, яка вам більше до вподоби.

Інгредієнти:
2-3 молоденьких кабачка, 0,5 склянки волоських горіхів, петрушка та кінза, 2-3 зубка часнику
Заправка: 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, дрібка цукру, сіль.

Приготування:
Кабачки помити й нарізати шматочками середнього розміру. Посолити й дати стекти соку, відкинувши на друшлак.


Обсмажити на олії у великій сковорідці до легкого зарум’янювання (слідкуйте, щоб всі шматочки лежали одним шаром).


Горіхи підсмажити на сухій сковорідці.

Потеребити від шкірочки та подрібнити качалкою.

Зелень дрібно посікти. Часник пропустити через чеснокодавку. Змішати все в мисці.

Полити заправкою: для її приготування просто змішати всі складові.
Обережно перемішати й дати настоятися. За необхідності досолити.


Подавати, як в теплом, так і холодному вигляді.


 

салати, овочеві страви, кабачки, волоські горіхи, салат з кабачків з горіхами, грузинська кухня, кінза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із «плющеними» томатами чері, базиліком та м’ятою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 865
Ця страва для тих, хто шукає прості, швидкі й доступні рецепти, але з «родзинкою».
Салат «Персик & томат» з баликом та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1081
Цікаве поєднання інгредієнтів дає несподівано приємний і оригінальний смак.
Салат «Тбілісі» з курятиною та квасолею
салати
Світлана ЯСЬКОВА 790
Дуже смачний і ошатний салатик! Пікантний, ситний і, в той же час, не важкий.
Салат з печеним пряним гарбузом, бринзою та насінням соняшника
салати
Світлана ЯСЬКОВА 882
Крім того, що салати з гарбуза апетитні на вигляд, оригінальні на смак, у них безліч різної користі.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: