clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1523

Кассероль із кабачків — ніжна французька запіканка

Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!
Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій! Фото: автора

Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!

Кассероль — це каструля, пристосована для томління в духовці. Сьогодні так називають і страви, приготовані під кришкою або в духовці. Кассероль із кабачків — це смачна запіканка, рецепт якої я підгледіла у талановитого кулінара й ресторатора Світланки Могильникової (люба, дякую щиро!). Всі хто її спробував були в повному захваті! Для цієї страви згодяться як кабачки, так і цукіні з патисонами.

Інгредієнти:
1 кг кабачків, 2 великі цибулини, 4 плавлених сирка «Дружба» (я брала «Шостку»), 3 ст. л. олії, сіль, дрібка цукру, лимонний перець, куркума, 5 яєць, 4 зубки часнику.

Приготування:
Кабачки або патисони помити й тонко нарізати.

Цибулю нарізати кільцями й спасерувати на сковорідці на олії. Додати підготовлені кабачки. Посолити, додати цукор і спеції. Акуратно перемішати.

До цибульно-кабачкової суміші додати шматочки плавленого сиру, перемішати й поставити на маленький вогонь (можна за бажанням додати зелень). Готувати доти, поки сир повністю не розплавиться, постійно перемішуючи.

Форму, змастити олією. Збити яйця, додати до них часник (вичавити через прес) і з'єднати їх із рештою маси, перемішати й викласти у форму.

Поставити в розігріту духовку та випікати до готовності при температурі 180-190С. Час випікання залежатиме від глибини форми, але не менше 50 хвилин. Готовий кассероль охолодити й нарізати порційними шматками. 

І з патисонів:

овочеві страви, запіканка, кабачки, патисони, кассероль, кассероль із кабачків, французька запіканка, французька кухня, кассероль із кабачків

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни «Картопляно-кабачковий дует» зі сметанно-часниковим соусом
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 941
Зовні ці оладки дуже нагадують звичайні картопляні деруни, але на смак вони ніжніші, завдяки кабачку мають приємну солодкувату нотку.
Плов по-критськи із селерою та пекінкою (варіанти із куркою та пісний)
крупи та страви з борошна, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 719
Дуже проста, швидка в приготуванні, смачна страва, яка трішки нагадує наші ліниві голубці.
Ідеальна горохова каша від Самвела Адамяна
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 808
Апетитне кремове пюре, ніжний вершковий присмак і тонкий аромат копченини, який, немов магнітом, тягне на кухню. Знайомтеся, перед вами королева обіднього столу!
Димляма з айвою в казані на плиті (Оші Бехи)
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 795
Кислинка й аромат айви, помірна м'ясна жирність та овочеві соки… Таке переплетення смаків, що словами не передати! Це треба обов'язково куштувати!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: