clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
8 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1311

Кассероль із кабачків — ніжна французька запіканка

Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!
Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій! Фото: автора

Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!

Кассероль — це каструля, пристосована для томління в духовці. Сьогодні так називають і страви, приготовані під кришкою або в духовці. Кассероль із кабачків — це смачна запіканка, рецепт якої я підгледіла у талановитого кулінара й ресторатора Світланки Могильникової (люба, дякую щиро!). Всі хто її спробував були в повному захваті! Для цієї страви згодяться як кабачки, так і цукіні з патисонами.

Інгредієнти:
1 кг кабачків, 2 великі цибулини, 4 плавлених сирка «Дружба» (я брала «Шостку»), 3 ст. л. олії, сіль, дрібка цукру, лимонний перець, куркума, 5 яєць, 4 зубки часнику.

Приготування:
Кабачки або патисони помити й тонко нарізати.

Цибулю нарізати кільцями й спасерувати на сковорідці на олії. Додати підготовлені кабачки. Посолити, додати цукор і спеції. Акуратно перемішати.

До цибульно-кабачкової суміші додати шматочки плавленого сиру, перемішати й поставити на маленький вогонь (можна за бажанням додати зелень). Готувати доти, поки сир повністю не розплавиться, постійно перемішуючи.

Форму, змастити олією. Збити яйця, додати до них часник (вичавити через прес) і з'єднати їх із рештою маси, перемішати й викласти у форму.

Поставити в розігріту духовку та випікати до готовності при температурі 180-190С. Час випікання залежатиме від глибини форми, але не менше 50 хвилин. Готовий кассероль охолодити й нарізати порційними шматками. 

І з патисонів:

овочеві страви, запіканка, кабачки, патисони, кассероль, кассероль із кабачків, французька запіканка, французька кухня, кассероль із кабачків

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Папарделле з кабачків або Кабачкова паста
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1024
А-ля дачний варіант легкої овочевої страви, яка в спекотні дні стає справжньою знахідкою у меню.
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1249
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Стручкова (спаржева) квасоля в сметані по-словацьки
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 699
Соус виходить солодкуватий, кремово-вершковий із вираженим грибним смаком.
Фріттата з кабачками – смачний італійський омлет-запіканка
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1093
Дуже смачна й легка страва, яка підійде для сніданку або вечері
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: