clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1149

Кассероль із кабачків — ніжна французька запіканка


Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій! Фото: автора

Багато плавленого сиру, багато кабачків і мінімум калорій!

Кассероль — це каструля, пристосована для томління в духовці. Сьогодні так називають і страви, приготовані під кришкою або в духовці. Кассероль із кабачків — це смачна запіканка, рецепт якої я підгледіла у талановитого кулінара й ресторатора Світланки Могильникової (люба, дякую щиро!). Всі хто її спробував були в повному захваті! Для цієї страви згодяться як кабачки, так і цукіні з патисонами.

Інгредієнти:
1 кг кабачків, 2 великі цибулини, 4 плавлених сирка «Дружба» (я брала «Шостку»), 3 ст. л. олії, сіль, дрібка цукру, лимонний перець, куркума, 5 яєць, 4 зубки часнику.

Приготування:
Кабачки або патисони помити й тонко нарізати.

Цибулю нарізати кільцями й спасерувати на сковорідці на олії. Додати підготовлені кабачки. Посолити, додати цукор і спеції. Акуратно перемішати.

До цибульно-кабачкової суміші додати шматочки плавленого сиру, перемішати й поставити на маленький вогонь (можна за бажанням додати зелень). Готувати доти, поки сир повністю не розплавиться, постійно перемішуючи.

Форму, змастити олією. Збити яйця, додати до них часник (вичавити через прес) і з'єднати їх із рештою маси, перемішати й викласти у форму.

Поставити в розігріту духовку та випікати до готовності при температурі 180-190С. Час випікання залежатиме від глибини форми, але не менше 50 хвилин. Готовий кассероль охолодити й нарізати порційними шматками. 

І з патисонів:

овочеві страви, запіканка, кабачки, патисони, кассероль, кассероль із кабачків, французька запіканка, французька кухня, кассероль із кабачків

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 683
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
ПОСТИМО СМАЧНО: Тушкована капуста з квасолею та шампіньйонами
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1437
Усім хто дотримується посту, вегетаріанцям і просто любителям оригінальних гарнірів присвячується!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1490
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Гарбузово-картопляні ньокки з овочами
крупи та страви з борошна, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2002
Італійські галушки, які подають як гарнір або основну страву, посипані сиром і приправлені соусом.
Показати ще
Коментарів - 0: