clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
9 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1822

Полуничний торт з крекерів — неймовірний смаколик без випікання

Торт ніжний і не сухий, за смаком схожий на елітний десерт
Торт ніжний і не сухий, за смаком схожий на елітний десерт Фото: автора

Пропоную дуже простий рецепт, із яким впорається навіть дитина.

Торт виходить нереально смачним, робиться дуже просто, цікаво виглядає в розрізі. Він ніжний і не сухий, за смаком схожий на елітний десерт (багато гостей це неодноразово відзначали). До речі з крекерно-полунично-сметанної маси можна виліпити що завгодно, консистенція дозволяє. Для цього «тісто» не слід викладати у форму, а просто формувати руками.

Інгредієнти:
2 пачки простого шоколадного крекера, 1 кг полуниці, 800 г сметани (у мене магазинна 30%), пачка желатину (25 г), ванілін, 200 г цукру.

Приготування:
У велику каструлю покласти сметану, додати цукор та ванілін і збити міксером (якщо ви не встигли відважити сметану на марлі, щоб відділити сироватку, то можна додати в крем згущувач на кшталт «Смети» - крем буде густим і щільним). Поставити крем у холодильник на декілька хвилин.

Тим часом замочити желатин у холодній воді й коли він набухне, розтопити на водяній бані (не доводити до кипіння!).


Крекер висипати у велику миску.

Полуницю помити, відірвати хвостики й розрізати ягоди навпіл (залишити декілька штук для прикрашання торту). Додати підготовлені ягоди до крекера.


У посудину з трішки охолодженим желатином ввести декілька ложок сметанного крему й ретельно перемішати. Вилити цю суміш у миску з кремом і збити все міксером до однорідності.

Більшу половину крему вилити до крекерів з полуницею. Все ретельно перемішати, щоб маса повністю просочилася кремом.


Форму для торту встелити пергаментом (я ще по колу встеляю бордюрну стрічку для тортів, щоб потім бока виробу були красивими).

Викласти масу у форму й рівномірно розподілити.

Зверху торт змастити кремом, який залишився.

Поставити в холодильник до повного застигання й просочення (приблизно на 4-5 годин, але краще на ніч — так смачніше). Потім зняти обідок із форми й прикрасити тортик полуницею, крекерами та м’ятою.

І без бордюрної стрічки:

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей тортик можна готувати із будь-якими ягодами. Взимку я роблю його із бананами та ківі. Також можна експериментувати і з крекером. Купити, до прикладу, вершковий, або комбінувати шоколадний+вершковий. Моя подруга готувала із крекера «Хрустік з маком». Каже, що теж дуже смачно виходить.  

торти, полуничний торт з крекерів, шоколадний крекер, полуниця, мусові торти, торти без випікання, желатин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тришаровий торт «Деліс» із персиками
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1182
Це надзвичайно смачні ласощі, які складається з пухкого бісквіту, ароматних персиків у желе та шоколадно-вершкового суфле… І все це під шоколадним ганашем!
Торт «Червоний оксамит» («Red Velvet») - улюблений десерт американців і канадців
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1576
Яскраво-червоні вологі та пористі коржі, які просто тануть у роті, обрамленні найніжнішим білосніжним сирно-вершковим кремом… Цей смаколик хочеться куштувати знову і знову!
Торт «Франкфуртський вінок» - королівський смаколик
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1185
Він хоча й простий у приготуванні, але неймовірно смачний і ніжний. Дивовижно гармонійне поєднання ванілі, лимона, вишні та фундуку!
Торт «Чорнослив у шоколаді» із сирним кремом та горіхами
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1359
Ніжне, смачне, ароматне диво, яке вам захочеться повторити знову і знову!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: