clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1143

Курячі мафіни з сиром та соусом Ранч


Чудова закуска, яка готується досить швидко, виглядає оригінально. Фото: автора

Чудова закуска, яка готується досить швидко, виглядає оригінально, нескладна у виконанні й чудово підійде для званої вечері.

Такі мафіни сподобаються як дітям, так і дорослим. Смачні, поживні, соковиті, словом, ця страва просто приречена стати улюбленою. Готуються мафіни на основі соусу Ранч. Це мабуть один із найпоширеніших соусів/приправ у світі. Існує сотні різних його варіацій, але основа одна й та ж сама (кефір/пахта, лимонний сік, зелень). Соус Ранч — це чудова приправа в салати, його подають із шашликом та й взагалі можна використовувати як діп до свіжих овочів.


Інгредієнти:
4 маленькі курячі грудки, 200 г шампіньйонів, склянка натертого сиру (я брала «Королівський» з великими дірками), половина склянки соусу Ранч, половина склянки борошна, половина склянки молока, 3 яйця, зелень.
Для соусу Ранч: склянка кефіру, 3-4 ст. л. майонезу, зубок часнику, 1 ч. л. зелені петрушки, 1 ч. л. свіжої зеленої цибулі, 1 ч. л свіжого кропу, 1 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. гірчиці, 0,5 ч. л. солі, суміш перців мелена, 0,5 ч. л. паприки.


Приготування:
Спочатку слід приготувати соус Ранч: всі інгредієнти збити в блендері, поки вони не стануть однорідною масою (приблизно хвилину). Поступово додати майонез, а потім кефір. Зберігати в холодильнику в щільно закритій банці або пляшці.


Курячі грудки відварити в підсоленій воді, охолодити, порізати шматочками довільної форми.

Гриби помити й нарізати маленькими скибочками.

Змішати разом до однорідної консистенції молоко, соус Ранч, борошно і яйця. Порізати улюблену зелень (у моєму випадку це базилік — зелений і фіолетовий).

Потерти на тертці сир. Змішати разом курку, гриби, сир, базилік і молочно-яєчну суміш із борошном (борошняну суміш виливати не всю, трішки залишити, уявіть, що ви заправляєте салат).


Формочки для випікання кексів злегка змастити вершковим маслом і присипати панірувальними сухарями. Ложкою викладіть фарш.

Зверху полити молочно-яєчною сумішшю з борошном, яка залишилася.

Випікати в духовці до готовності (приблизно 20 хвилин) при температурі 180°С. Охолодити й можна подавати. Мафіни гарно смакують як у холодному, так і в гарячому вигляді.


 

М`ясо та субпродукти, закуски, мафіни з курятини, сир, соус Ранч, солона випічка, страви з курятини

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 3132
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2513
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2534
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4239
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: