clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

27 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1277

Хічіни з м’ясом — національна страва карачаївців


Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками. Фото: автора

Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками.

Готуються хічіни на сухій сковорідці й рясно змащуються розтопленим вершковим маслом. Вперше я познайомилася із цією стравою в грузинському ресторані й одразу ж полюбила її. Найкраще хічіни смакують у гарячому вигляді.


Інгредієнти:
3 склянки борошна, 2 яйця, 500 г яловичини, 500 г свинини, 3 цибулини, 50 г вершкового масла, зелень, сіль, перець.


Приготування:
Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню. Зробити на вершечку поглиблення, вибити у нього яйця й налити крижану воду (відміряти за допомогою половинок шкаралупи від яєць: на 3 склянки борошна знадобиться 4-5 половинок води). Замісити еластичне тісто (я місила досить довго). Накрити його вологим рушником і залишити на 30 хвилин.

Зрізати прожилки й плівки з м'яса, пропустити через м'ясорубку двічі разом із цибулею. Посолити, поперчити, добре вимішати й відбити фарш. Додати улюблену зелень (я брала кріп та кінзу) та подрібнений лід (приблизно склянку).

Тісто розкачати в тонкий пласт, змастити поверхню тіста злегка збитим білком і вирізати заготовки для хічінів: три великих кола і три кола меншого розміру.

Викладати порцію фаршу на середину великого кола.

Накрити меншим, обрізати зайве тісто, залишивши край в 1 см.

Фігурно заліпити краї.

Злегка розкачати хічіни качалкою, надаючи їм пласкої форми й обсмажити з обох боків на сухій (без масла!) сковорідці до рум'яної скоринки.

Змастити готові хічіни розтопленим вершковим маслом.

Складати хічіни в стовпчик, залишити на хвилин 10-15 й одразу подати.


 

М`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, карачаївська кухня, хічіни, страви з фаршу, свинина, яловичина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Milanesa a la Suiza – відбивна по-аргентинськи під сиром із соусом «Бешамель»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 309
Рецептом та особливостями приготування зі мною поділилася одна знайома з кулінарного форуму, яка якийсь час жила в Кордові. За її словами міланеса – це справжній місцевий кулінарний культ!
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 649
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Деруни у горщиках по-галицьки, запечені із м’ясом та сметаною
м`ясо та субпродукти, овочеві страви, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 768
Цікава святкова інтерпретація всім відомої буденної страви.
Шашлик із «родзинкою» за рецептом мого батька
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1425
Саме в такий спосіб смажать м’яско відомі м’ясоїди та шашликолюби.
Показати ще
Коментарів - 0: