clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1397

Хічіни з м’ясом — національна страва карачаївців

Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками.
Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками. Фото: автора

Смажені перепічки з прісного тіста з картопляно-сирною або м'ясною начинками.

Готуються хічіни на сухій сковорідці й рясно змащуються розтопленим вершковим маслом. Вперше я познайомилася із цією стравою в грузинському ресторані й одразу ж полюбила її. Найкраще хічіни смакують у гарячому вигляді.


Інгредієнти:
3 склянки борошна, 2 яйця, 500 г яловичини, 500 г свинини, 3 цибулини, 50 г вершкового масла, зелень, сіль, перець.


Приготування:
Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню. Зробити на вершечку поглиблення, вибити у нього яйця й налити крижану воду (відміряти за допомогою половинок шкаралупи від яєць: на 3 склянки борошна знадобиться 4-5 половинок води). Замісити еластичне тісто (я місила досить довго). Накрити його вологим рушником і залишити на 30 хвилин.

Зрізати прожилки й плівки з м'яса, пропустити через м'ясорубку двічі разом із цибулею. Посолити, поперчити, добре вимішати й відбити фарш. Додати улюблену зелень (я брала кріп та кінзу) та подрібнений лід (приблизно склянку).

Тісто розкачати в тонкий пласт, змастити поверхню тіста злегка збитим білком і вирізати заготовки для хічінів: три великих кола і три кола меншого розміру.

Викладати порцію фаршу на середину великого кола.

Накрити меншим, обрізати зайве тісто, залишивши край в 1 см.

Фігурно заліпити краї.

Злегка розкачати хічіни качалкою, надаючи їм пласкої форми й обсмажити з обох боків на сухій (без масла!) сковорідці до рум'яної скоринки.

Змастити готові хічіни розтопленим вершковим маслом.

Складати хічіни в стовпчик, залишити на хвилин 10-15 й одразу подати.


 

М`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна, карачаївська кухня, хічіни, страви з фаршу, свинина, яловичина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1030
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Кучмачі з курячих субпродуктів по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 668
Пряна, гостра й надзвичайно ароматна гаряча страва.
Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1059
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Курка, запечена на солі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 929
Дієтичний рецепт із кулінарної книги Дарії Донцової, який можна назвати рятівною чарівною паличкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: