clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1339

Картопляні кнедлики з м'ясом — головна страва Чехії


Фото: автора

Борошняний гастрономічний виріб зі старовинним родоводом.

У Чехії будь-якому туристові неодмінно запропонують скуштувати місцеві кнедлики. Це чудо кулінарної фантазії дуже схоже на наші галушки, оскільки кульки також варять у крутому окропі. Роблять кнедлики з начинкою або без неї, з фруктами, солодкі, солоні, рисові, картопляні, пшоняні, з сиром, салом тощо. Ця страва широко поширена в європейських і східних країнах, проте чехи вважають її національною стравою, як італійці піцу, а французи багет.


Інгредієнти:
800-900 г вареної картоплі в «кожушках», 200-300 г свинячого фаршу, 180 г борошна, 80 г манної крупи, яйце, 2 великі цибулини, сіль, перець, мускатний горіх, борошно/крохмаль для обкачування кнедликів, зелень.
Для засмажки: сало, цибуля.


Приготування:
Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на сковорідці. Коли вона стане прозорою, додати фарш, подрібнену зелень, посолити, поперчити.

Варена картопля повинна бути охолодженою, тому можете зварити її наперед. Почистити шкірку з картоплі й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, борошно й манку, замісити тісто, посолити, поперчити, посипати меленим мускатним горіхом (тісто виходить еластичне й м'яке, може навіть здатися, що його замало — не піддавайтеся спокусі, не досипайте борошно!). Щедро присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто в пласт 1 см завтовшки. Розділити його на квадрати, приблизно 5х5 см. На кожен квадратик покласти начинку.

Сформувати кульки, обкачати їх у борошні чи крохмалі.

Варити в киплячій підсоленій воді протягом 10-12 хвилин.

Приготувати засмажку: цибульку та сало нарізати кубиками.

Підсмажити до золотавого кольору. Подавати кнедлі, поливши шкварками зі смаженою цибулею. Або традиційно по-чеськи — з тушкованою квашеною капустою.


 

М`ясо та субпродукти, овочеві страви, страви з овочів, страви з картоплі, крупи та страви з борошна, картопля, кнедлі, чеська кухня, фарш

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Перець половинками, фарширований та запечений в духовці
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1059
Перець стає ніжним та м’яким, а фарш – дуже соковитим.
Свинина зі сливами – приголомшливе смакове поєднання
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1066
Чудовий соус ідеально доповнює м’ясо!
Куряча печінка по-італійськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 991
Дуже смачна, легка й швидка в приготуванні а-ля запіканка, рецептом якої зі мною поділився один знайомий шеф-кухар італійського ресторанчика.
Люля-кебаб на мангалі – смачна альтернатива шашлику
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1030
Соковиті, ароматні, пікантні а-ля котлетки-ковбаски, дуже популярні на Кавказі, в Середній Азії та Туреччині.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: