clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

25 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1058

Картопляні кнедлики з м'ясом — головна страва Чехії


Фото: автора

Борошняний гастрономічний виріб зі старовинним родоводом.

У Чехії будь-якому туристові неодмінно запропонують скуштувати місцеві кнедлики. Це чудо кулінарної фантазії дуже схоже на наші галушки, оскільки кульки також варять у крутому окропі. Роблять кнедлики з начинкою або без неї, з фруктами, солодкі, солоні, рисові, картопляні, пшоняні, з сиром, салом тощо. Ця страва широко поширена в європейських і східних країнах, проте чехи вважають її національною стравою, як італійці піцу, а французи багет.


Інгредієнти:
800-900 г вареної картоплі в «кожушках», 200-300 г свинячого фаршу, 180 г борошна, 80 г манної крупи, яйце, 2 великі цибулини, сіль, перець, мускатний горіх, борошно/крохмаль для обкачування кнедликів, зелень.
Для засмажки: сало, цибуля.


Приготування:
Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на сковорідці. Коли вона стане прозорою, додати фарш, подрібнену зелень, посолити, поперчити.

Варена картопля повинна бути охолодженою, тому можете зварити її наперед. Почистити шкірку з картоплі й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, борошно й манку, замісити тісто, посолити, поперчити, посипати меленим мускатним горіхом (тісто виходить еластичне й м'яке, може навіть здатися, що його замало — не піддавайтеся спокусі, не досипайте борошно!). Щедро присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто в пласт 1 см завтовшки. Розділити його на квадрати, приблизно 5х5 см. На кожен квадратик покласти начинку.

Сформувати кульки, обкачати їх у борошні чи крохмалі.

Варити в киплячій підсоленій воді протягом 10-12 хвилин.

Приготувати засмажку: цибульку та сало нарізати кубиками.

Підсмажити до золотавого кольору. Подавати кнедлі, поливши шкварками зі смаженою цибулею. Або традиційно по-чеськи — з тушкованою квашеною капустою.


 

М`ясо та субпродукти, овочеві страви, страви з овочів, страви з картоплі, крупи та страви з борошна, картопля, кнедлі, чеська кухня, фарш

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Аlmondegas – ніжні фрикадельки по-іспанськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 691
Смачно, просто, ситно й соковито!
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 793
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 583
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Фірмовий шашлик від мангальника ресторану «Хутір» Дмитра Савчука
м`ясо та субпродукти, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1510
М’ясо завдяки сухому маринаду завжди виходить м’яким, соковитим та ніжним.
Показати ще
Коментарів - 0: