clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
25 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2864

Картопляні кнедлики з м'ясом — головна страва Чехії


Фото: автора

Борошняний гастрономічний виріб зі старовинним родоводом.

У Чехії будь-якому туристові неодмінно запропонують скуштувати місцеві кнедлики. Це чудо кулінарної фантазії дуже схоже на наші галушки, оскільки кульки також варять у крутому окропі. Роблять кнедлики з начинкою або без неї, з фруктами, солодкі, солоні, рисові, картопляні, пшоняні, з сиром, салом тощо. Ця страва широко поширена в європейських і східних країнах, проте чехи вважають її національною стравою, як італійці піцу, а французи багет.


Інгредієнти:
800-900 г вареної картоплі в «кожушках», 200-300 г свинячого фаршу, 180 г борошна, 80 г манної крупи, яйце, 2 великі цибулини, сіль, перець, мускатний горіх, борошно/крохмаль для обкачування кнедликів, зелень.
Для засмажки: сало, цибуля.


Приготування:
Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на сковорідці. Коли вона стане прозорою, додати фарш, подрібнену зелень, посолити, поперчити.

Варена картопля повинна бути охолодженою, тому можете зварити її наперед. Почистити шкірку з картоплі й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, борошно й манку, замісити тісто, посолити, поперчити, посипати меленим мускатним горіхом (тісто виходить еластичне й м'яке, може навіть здатися, що його замало — не піддавайтеся спокусі, не досипайте борошно!). Щедро присипати робочу поверхню борошном і розкачати тісто в пласт 1 см завтовшки. Розділити його на квадрати, приблизно 5х5 см. На кожен квадратик покласти начинку.

Сформувати кульки, обкачати їх у борошні чи крохмалі.

Варити в киплячій підсоленій воді протягом 10-12 хвилин.

Приготувати засмажку: цибульку та сало нарізати кубиками.

Підсмажити до золотавого кольору. Подавати кнедлі, поливши шкварками зі смаженою цибулею. Або традиційно по-чеськи — з тушкованою квашеною капустою.


 

М`ясо та субпродукти, овочеві страви, страви з овочів, страви з картоплі, крупи та страви з борошна, картопля, кнедлі, чеська кухня, фарш

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Курячі сердечка в томатному соусі з овочами та яблуками
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 369
Це дуже зручний, швидкий, простий і, звісно ж, смачний рецепт, який завжди прийде вам на допомогу, коли мало часу, але потрібно щось швиденько приготувати на вечерю.
Курка на пивній банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 691
Ваша чарівна паличка в ті дні, коли гості на порозі.
Стіжки – ніжні котлетки під сиром із грибною начинкою
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 520
Надзвичайно ситна й смачна страва з найдоступніших продуктів, яка подобається і дорослим, і дітям.
Спаржева квасоля а-ля по-флотськи
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 692
Це чудова страва для сімейного обіду-вечері.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: