clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1733

Скумбрія Ескабече» — смачна рибка у цікавому маринаді

Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією
Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією Фото: автора

Старовинний рецепт іспанської кухні.

Процес приготування «Ескабече» досить незвичний. Саме завдяки своїй неординарності ця латиноамериканська страва й привернула мою увагу. Перш ніж маринувати рибу, її необхідно термічно обробити. Подають скумбрію холодною, що в літню спеку дуже актуально. Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією (в такий спосіб можна готувати сардини й навіть птицю). «Ескабече» буває як із овочами так і без, але овочі виходять шалено смачними, а в поєднанні з рибою взагалі казка!

Інгредієнти:
4 середніх скумбрії, 2 болгарських перці, 2 морквини, 2 цибулини, 3 зубки часнику, декілька горошин чорного перцю, червоний мелений перець, лавровий листок, 50-60 мл оливкової олії, 3 ст. л. винного оцту, 100 мл білого сухого вина,
сушений чебрець (за бажанням), паприка, сіль, цукор, вода (близько пів-склянки).

Приготування:
Скумбрію почистити, нарізати порційними шматками, посолити, залишити на декілька хвилин, потім занурюючи в борошно, обсмажити до рум'яної скоринки. Обсушити від залишків жиру на паперовому рушнику.


Овочі нарізати довільно (мені подобається великими шматками). Влити на сковорідку трішки оливкової олії, вкинути цибулю й моркву, підсмажити. Потім покласти перці, подрібнений часник. Смажити все разом ще 3 хвилини. Псипати перець, додати лавровий листок, чебрець і паприку. Влити вино, оцет, посолити, присмачити цукром й дати закипіти (маринад краще пробувати і відрегулювати на свій смак).

Рибку скласти у каструлю, додати маринад із овочами та влити трішки води. Готувати скумбрію в маринаді на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин.

Потім страву охолодити й поставити в холодильник на 10-12 годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я не витримала цілих 10 годин і ми ласували «Ескабече» вже через 3 години. Страва чудово промаринувалася. Проте, коли скуштували скумбрію наступного дня, то зрозумілі, що вона реально стала ще смачнішою.  

риба та морепродукти, рибні страви, скумбрія ескабече, скумбрія, ескабече, риба в маринаді, іспанська кухня, латиноамериканська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рибне філе нашвидкуруч в сирно-сметанному соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1056
Дуже смачна заливка для рибки! І готується страва за лічені хвилини!
Локшина Сомен по-тайськи з мідіями та болгарським перцем за мотивами Пад Тай
риба та морепродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 683
Страва з азійським акцентом, яка зімпровізована мною випадково. З того часу це один із найулюбленіших варіантів обідів-вечерь.
Скумбрія-гриль на багатті – лідер серед страв на мангалі
риба та морепродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1448
Поки сезон пікніків не скінчився є ще можливість спробувати приготувати рибку на багатті.
Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1409
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова15.07.2016 16:50Оксана, дуже рада, що рецепт вам припав до душі!
Від: Оксана Гладущак14.07.2016 00:09Переважно запікаю скумбрію у духовці, але під впливом цього рецепту вирішила спробувати щось нове, тим більше що і овочі різні дуже люблю. Рибка вийшла чудова! Ми її їли вже через 5 годин після приготування, але на ранок вона стала ще смачнішою.