clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1078

Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки

Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас
Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас Фото: автора

Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».

Найчастіше для приготування ньокків використовуються пшеничне борошно, манна крупа, яйця, сир, рікотта або будь-який інший м’який сир, картопля, шпинат, хлібні крихти тощо. Цю страву подають у поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або просто із розтопленим вершковим маслом. В супермаркетах широко поширені заморожені, сушені та свіжі (у герметичних упаковках) ньокки. Але вони аж ніяк не можуть зрівнятися з домашніми, приготованими власноруч. Тим більше, що готувати їх дуже просто.

Інгредієнти:
Для ньокків: 1 кг картоплі, 400 г борошна, 2 яйця, сіль, дрібка цукру, мускатний горіх (за смаком).
Для соусу: 1 кг печериць (у мене лісові гриби), 2-3 ст. л. овочевого бульйону, 0,5 склянки тертого пармезану (можна замінити іншим твердим сиром на ваш смак), 2 зубки часнику, 1 ст. л. томатної пасти, зелень кропу (в оригінальному рецепті використовується петрушка), 4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець за смаком.

Приготування:
Приготувати ньокки: картоплю відварити в «мундирі», почистити й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, сіль, мускатний горіх і поступово всипати борошно. Замісити м'яке тісто (воно не повинно липнути до рук, але й сильно «забивати» його борошном також не варто - ньокки будуть твердими).

Відрізати від тіста шматочки, розкачати їх в «ковбаску» на присипаному борошном столі й нарізати маленькими брусочками.

Кожен обкачати в борошні й придавати не сильно виделкою. Викласти ньокки на присипану борошном тацю, щоб трохи підсохли.


Приготувати соус: гриби помити і нарізати пластинами (я попередньо відварила лісові гриби до готовності). На сковорідці розігріти оливкову олію, розчавити часник в шкірці й обсмажити, потім часник викинути, а в сковорідку додати гриби. Смажити 5-7 хвилин. Додати нарізану зелень, томатну пасту і бульйон, тушкувати 2-3 хвилини.


У підсоленій киплячій воді відварити ньокки (варятся вони швидко — 1-2 хвилини, як спливуть, значить готові!). Перекласти галушечки в сковорідку до соусу, додати половину тертого пармезану.

Перемішати й подавати, притрусивши зверху ще сиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас. Заморожені ньокки абсолютно не втрачають своїх смакових якостей. Потім їх достатньо перед приготуванням дістати з морозиловки й відварити. Все як із пельменями чи варениками. Тому раджу, все ж таки, робити цілу порцію. 

крупи та страви з борошна, гриби, ньокки, італійськы галушки, кльоцки, картопля, страви з картоплі, картопляні ледачі вареники, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1189
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 943
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
ПОСТИМО СМАЧНО: Тушкована капуста з квасолею та шампіньйонами
гриби, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1832
Усім хто дотримується посту, вегетаріанцям і просто любителям оригінальних гарнірів присвячується!
Шампіньйони-гриль – закуска для «розігріву» перед шашликом
гриби, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 1199
Таку смакоту ми завжди готуємо на мангалі, щоб «розбавити» очікування головної страви пікніку – м’яса.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: