clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
15 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1081

Картопляні ньокки з грибами та сиром — якщо по-простому, то італійські галушки

Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас
Порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас Фото: автора

Їх ще називають «ледачими картопляними варениками» або «картопляними італійськими кльоцками».

Найчастіше для приготування ньокків використовуються пшеничне борошно, манна крупа, яйця, сир, рікотта або будь-який інший м’який сир, картопля, шпинат, хлібні крихти тощо. Цю страву подають у поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або просто із розтопленим вершковим маслом. В супермаркетах широко поширені заморожені, сушені та свіжі (у герметичних упаковках) ньокки. Але вони аж ніяк не можуть зрівнятися з домашніми, приготованими власноруч. Тим більше, що готувати їх дуже просто.

Інгредієнти:
Для ньокків: 1 кг картоплі, 400 г борошна, 2 яйця, сіль, дрібка цукру, мускатний горіх (за смаком).
Для соусу: 1 кг печериць (у мене лісові гриби), 2-3 ст. л. овочевого бульйону, 0,5 склянки тертого пармезану (можна замінити іншим твердим сиром на ваш смак), 2 зубки часнику, 1 ст. л. томатної пасти, зелень кропу (в оригінальному рецепті використовується петрушка), 4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець за смаком.

Приготування:
Приготувати ньокки: картоплю відварити в «мундирі», почистити й натерти на дрібній тертці. Додати яйця, сіль, мускатний горіх і поступово всипати борошно. Замісити м'яке тісто (воно не повинно липнути до рук, але й сильно «забивати» його борошном також не варто - ньокки будуть твердими).

Відрізати від тіста шматочки, розкачати їх в «ковбаску» на присипаному борошном столі й нарізати маленькими брусочками.

Кожен обкачати в борошні й придавати не сильно виделкою. Викласти ньокки на присипану борошном тацю, щоб трохи підсохли.


Приготувати соус: гриби помити і нарізати пластинами (я попередньо відварила лісові гриби до готовності). На сковорідці розігріти оливкову олію, розчавити часник в шкірці й обсмажити, потім часник викинути, а в сковорідку додати гриби. Смажити 5-7 хвилин. Додати нарізану зелень, томатну пасту і бульйон, тушкувати 2-3 хвилини.


У підсоленій киплячій воді відварити ньокки (варятся вони швидко — 1-2 хвилини, як спливуть, значить готові!). Перекласти галушечки в сковорідку до соусу, додати половину тертого пармезану.

Перемішати й подавати, притрусивши зверху ще сиром.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: порція просто величезна. Я половину зварила, іншу ж половину — заморозила про запас. Заморожені ньокки абсолютно не втрачають своїх смакових якостей. Потім їх достатньо перед приготуванням дістати з морозиловки й відварити. Все як із пельменями чи варениками. Тому раджу, все ж таки, робити цілу порцію. 

крупи та страви з борошна, гриби, ньокки, італійськы галушки, кльоцки, картопля, страви з картоплі, картопляні ледачі вареники, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рагу з баклажанами, кабачками та грибами в сирному соусі
гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 947
Поєднуючи овочі та сир, ви отримаєте неймовірно смачну страву, ніжно-вершкову й поживну.
Молода капуста, тушкована з грибами, м'ясом та сиром «Янтар»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1193
Чи любите ви капусту так, як люблю її я? Якщо так, то ви потрапили за правильною адресою! Якщо ж ні, то я на сто відсотків гарантую, що ви раз і назавжди зміните про неї свою думку!
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2812
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Гливи у клярі – і оригінальна закуска, і незвичне доповнення до пива
закуски, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 805
Рецепт мега-простий, дуже швидкий і неймовірно смачний!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: