clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 903

Смажена манка — бюджетний рецепт для тих, хто не любить манну кашу


Я не любила манну кашу з дитинства, а цю їла із задоволенням, адже страва має зовсім інший смак та аромат. Фото: автора

Готовий гарнір більше нагадує новомодний кус-кус, аніж обридлу в дитинстві манку.

Я не любила манну кашу з дитинства, а цю їла із задоволенням, адже страва має зовсім інший смак та аромат. А ще вона дуже легко, швидко й просто готується. І, зазвичай, всі їдять її з великим апетитом. Каша хороша і як гарнір, і як самостійна страва.

Інгредієнти:
1 склянка манної крупи, вода (скільки візьме крупа), сіль, перець, 1-2 ст. л. вершкового масла.

Приготування:
Манну крупу підсмажити на сухій!!! розігрітій сковорідці (краще використовувати не дуже сильний вогонь і постійно помішувати).

Готувати до золотавого кольору (можна трохи темніше).

Підливати воду поступово, безперервно помішуючи (води потрібно стільки, скільки буде вбирати крупа). Посолити, поперчити, додати вершкове масло.

Ще трохи підсмажити (вигляд готової страви має нагадувати оселедцеву ікру — тобто каша повинна розсипатися і не збиватися у грудку).

При подачі можна покласти на тарілочку шматочок вершкового масла, ложечку сметанки та улюблену зелень.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готова страва нагадала мені варений кускус. Нині він, напевно, продається скрізь, але коштує задорого. Кускус — це їжа країн Магрибу. За своєю суттю — це та ж сама манка, але крупнішого помолу. До речі, смажену манку можна доповнювати улюбленими соусами. Дуже смачно подавати її з м’ясною або овочевою підливами. 

крупи та страви з борошна, манка, манна крупа, манна каша, смажена манка, гарніри, кускус, бюджетні рецепти, прості рецепти, швидкі рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 2312
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Як приготувати й подати поленту: від «бідної» каші до багатої закуски
гриби, крупи та страви з борошна, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 681
+ рецепт «твердої» кукурудзяної каші із грибами під ніжним сирним соусом.
Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 897
Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.
Вареники з лівером у цибуляно-сметанному соусі + рецепт тіста на сметані
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 754
Смачна соковита начинка, багато підливки та неймовірно ніжне тісто – вони просто тануть у роті!
Показати ще
Коментарів - 0: