clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 889

Сирно-шоколадний пиріг із чорницею

Оскільки я любитель усього сирного та божевільний фанат чорниці, цей пиріг мене одразу ж зацікавив!
Оскільки я любитель усього сирного та божевільний фанат чорниці, цей пиріг мене одразу ж зацікавив! Фото: автора

Нереальна смакота з ніжним сирним кремом, шоколадним м'яким тістом і свіжою ягідною ноткою.

Оскільки я любитель усього сирного та божевільний фанат чорниці, цей пиріг мене одразу ж зацікавив! Проте ви можете готувати його із будь-якою ягодою. Дуже цікаве поєднання зі смородиною та малиною. Також підійде брусниця або вишня — ці ягоди розбавлять шоколадний смак приємною кислинкою.
Рецепт розрахований на роз'ємну форму діаметром 21 см. У ній він виходить височеньким та ошатним.

Інгредієнти:
Для тіста: 2 ст. л. какао, 50 г вершкового масла, 50 г борошна, яйце, 50 г цукру, 1/2 ч. л. розпушувача, ванілін.
Для сирно-чорничної начинки: 300 г ванільних сирків (у мене солодкі сирки з вишнею, підійдуть також із родзинками або з курагою), 50 г цукру, 2 яйця, 2 ст. л. крохмалю (без гірки), склянка чорниці, ванілін.

Приготування:
Тісто: розтопити в мисці на невеликому вогні масло, додати какао і цукор, перемішати до розчинення цукру, зняти з вогню.

Яйця збити в пишну піну.

Додати в трохи охолоджену шоколадну масу. Швидко перемішати вінчиком. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти в тісто, ретельно перемішати.

Форму змастити вершковим маслом (боки), дно — встелити пергаментом. Викласти шоколадне тісто, рівномірно розподіливши його.


Для начинки: сир звільнити від упаковки й збити міксером із яйцями та цукром.

Додати крохмаль і ще раз збити.

Висипати чорницю й перемішати.

Вилити начинку поверх шоколадного тіста, розрівняти.


Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці 25-30 хвилин.


Пиріг повністю охолодити й лише тоді зняти кільце з форми.

Розрізати на порції й прикрасити листочками м’яти та ягодами. Можна полити карамельним топінгом.


 

солодка випічка, сирний креми, пиріг, шоколадний пиріг, шоколад, сир, чорниця, ягідні пироги, літні пироги, шоколадно-сирний пиріг з чорницею, шоколадний бісквіт

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1209
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сирний пиріг зі сливами «Язик проковтнеш»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1070
Дуже смачна випічка до чаю з простих та звичних інгредієнтів!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 957
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1203
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: