clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3856

Ягідно-яблучний крамбл із мюслями — традиційний англійський десерт

Подавати крамбл можна з ванільним морозивом або молочним солодким соусом.
Подавати крамбл можна з ванільним морозивом або молочним солодким соусом. Фото: автора

Цю запечeну під хрусткою скоринкою смакоту можна готувати із будь-яких фруктів чи ягід.

Свою назву десерт отримав від англійського слова «crumble», що означає крихта. Саме хрустка крихта і є «родзинкою» цієї смакоти. Крамбли дуже популярні не тільки у Великій Британії, але і у всіх англомовних країнах. Його приготування не займає багато часу і зусиль, але в результаті ви отримуєте божественний десерт, не тільки смачний, але й корисний!

Інгредієнти:
1 яблуко, 1 груша, 3-4 сливи, 2 склянки ягід (у мене заморожена порічка та свіжа ожина), 3 ст. л. меду, цедра половинки лимона, кориця, мелений імбир, 2 ст. л. вина типу «Кагор».
Для крихти: 2 ст. л. мюслів із сухофруктами (змолоти в блендері), 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. мелених панірувальних сухарів, 0,5 склянки горіхів (у мене волоські), 2 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 1 г ваніліну.

Приготування:
У сухій мисці з'єднати перемелені на дрібну крихту мюслі та горіхи, борошно, сухарі, цукор і ванілін. Все добре перемішати. Додати холодне вершкове масло. Перетерти борошняну суміш із маслом до утворення дрібної борошняної крихти.


Яблука, сливи та груші нарізати шматочками довільної форми. Обережно змішати фрукти з ягодами, додати мед, корицю, вино та мелений імбир. У керамічну форму для випікання викласти ягідно-фруктову суміш (на половину або трохи більше).

Зверху рівномірно засипати борошняною крихтою. Можна злегка утрамбувати, якщо все не поміщається.


Запікати в розігрітій до 200ºС духовці 20-30 хвилин в залежності від розміру форми. Крамбл готовий, якщо сік із ягід виступить над крихтою і почне пускати бульбашки.

Готовий десерт вийняти з духовки, дати злегка охолонути. Хоча крамбл смачний як в теплому, так і холодному вигляді.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати крамбл можна з ванільним морозивом або молочним солодким соусом. Якщо у вас немає заморожених ягід, приготуйте просто яблучний крамбл. Це також дуже смачно.

P.S. А це ще один варіант крамблу — з бананами, яблуками та замороженою смородиною:


 

десерти, мюслі, фітнес-рецепт, корисні десерти, крамбл, англійська кухня, популярні десерти світу, ягоди, яблука, груші, сливи

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Цукрова глазур для пасок, яка не липне й не кришеться
солодка випічка, десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1846
Завдяки желатину виходить просто ідеальне покриття для традиційної страви Великодня!
Полунично-бананове смузі з насінням льону
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 700
Цей напій-десерт є справжньою коморою здоров’я. Він не лише заряджає енергією та вітамінами, але й буквально «зносить дах» своїм неймовірним смаком та ароматом!
Лимонно-макова сирна паска
десерти
Світлана ЯСЬКОВА 993
Традиційний великодній смаколик на новий лад, який неодмінно стане справжньою окрасою святкового столу!
Ідеальний карамельний соус, з яким впорається навіть дитина
десерти, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 954
Підійде до крамблів, штрудлів, морозива, тістечок, млинців...
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: