clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

30 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3753

Цвітна капуста із соусом каррі — прихильникам індійської кухні присвячується


В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу. Фото: автора

Така капустка виходить ніжною, з приємною помідорною кислинкою. А який колір і аромат від прянощів!

Сніжно-білу цвітну капусту й стиглі домашні помідорчики тушкують на повільному вогні доти, поки капуста не стане м'якою, як масло, а з томатів не вийде пряне желе. В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу. Подають її як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 500 г помідорів, велика цибулина, 1-2 зубки часнику, 2 ч. л. каррі, 2 ч. л. куркуми, 1,5 ч. л. коріандру, 1 ч. л. червоного гострого перцю (я додала 0,5 ч. л.), 2 ст. л. томатної пасти (якщо кетчуп, то трохи більше), сіль, цукор.

Приготування:
Капусту помити й розібрати на невеликі суцвіття.

Помідори почистити від шкірки, обливши окропом, і змолоти в блендері.


Цибулю та часник дрібно нарізати й спасерувати на добре розігрітій сковорідці з олією.

Додати до цибулі всі приправи: карі, куркуму, коріандр, червоний перець. Добре перемішати.


Додати томатну пасту (кетчуп) та змелені помідори.


Викласти капусту в каструлю, залити томатною масою, ретельно перемішати.


Влити трохи води, приблизно 100-200 мл, щоб капуста була наполовину вкрита рідиною. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин.


Посолити за смаком і додати 1 ч. л. цукру. Якщо рідини занадто багато, то можна соус згустити за допомогою крохмалю. Для цього декілька чайних ложок крохмалю розвести в невеликій кількості води й додати цю суміш до капусти, добре перемішати й тушкувати ще 5 хвилин.


 

закуски, овочеві страви, каррі, індійська кухня, цвітна капуста в соусі каррі, сабджі, овочеве рагу, цвітна капуста, томатний соус, помідори, цвітна капуста в томатному соусі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4229
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1512
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1193
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3483
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Показати ще
Коментарів - 0: