clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 3846

Цвітна капуста із соусом каррі — прихильникам індійської кухні присвячується

В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу.
В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу. Фото: автора

Така капустка виходить ніжною, з приємною помідорною кислинкою. А який колір і аромат від прянощів!

Сніжно-білу цвітну капусту й стиглі домашні помідорчики тушкують на повільному вогні доти, поки капуста не стане м'якою, як масло, а з томатів не вийде пряне желе. В результаті виходить соковите сабджі — класика індійської ведичної кухні, страва, яка нагадує пряне овочеве рагу. Подають її як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти:
500 г цвітної капусти, 500 г помідорів, велика цибулина, 1-2 зубки часнику, 2 ч. л. каррі, 2 ч. л. куркуми, 1,5 ч. л. коріандру, 1 ч. л. червоного гострого перцю (я додала 0,5 ч. л.), 2 ст. л. томатної пасти (якщо кетчуп, то трохи більше), сіль, цукор.

Приготування:
Капусту помити й розібрати на невеликі суцвіття.

Помідори почистити від шкірки, обливши окропом, і змолоти в блендері.


Цибулю та часник дрібно нарізати й спасерувати на добре розігрітій сковорідці з олією.

Додати до цибулі всі приправи: карі, куркуму, коріандр, червоний перець. Добре перемішати.


Додати томатну пасту (кетчуп) та змелені помідори.


Викласти капусту в каструлю, залити томатною масою, ретельно перемішати.


Влити трохи води, приблизно 100-200 мл, щоб капуста була наполовину вкрита рідиною. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин.


Посолити за смаком і додати 1 ч. л. цукру. Якщо рідини занадто багато, то можна соус згустити за допомогою крохмалю. Для цього декілька чайних ложок крохмалю розвести в невеликій кількості води й додати цю суміш до капусти, добре перемішати й тушкувати ще 5 хвилин.


 

закуски, овочеві страви, каррі, індійська кухня, цвітна капуста в соусі каррі, сабджі, овочеве рагу, цвітна капуста, томатний соус, помідори, цвітна капуста в томатному соусі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2569
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Домашній вершковий сир «Філадельфія»
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 1112
Цей рецепт не лише хороша альтернатива магазинному вершковому сиру, а й чудова база для безлічі десертів та інших страв.
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3573
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Куряча запіканка-хлібець «Три кольори»
закуски, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 962
Ніжна запіканочка з трьома смаками – ситна й не калорійна.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: