clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

31 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 4292

Найніжніші овочево-рибні котлетки з цікавим пікантним соусом


На відміну від м'ясних, рибні котлети смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

У який би спосіб не була приготована риба, вона все одно смакує не всім. Однак значна частина противників цього продукту від рибних котлет не відмовиться.

Рецепт мій особистий, авторський. Виникла така інтерпретація спонтанно — мені просто захотілося, щоб колір котлеток був яскравим, тому й вирішила додати у фарш моркву. А сир надає страві ще й зайву соковитість та ніжність.
Котлети в результаті виходять ароматними й надзвичайно смачними. Тепер готую їх щотижня в обов'язковому порядку. Що ж до риби, то можете використовувати будь-яку — мінтай, хек, пангасіус, тріску тощо. У мене цього разу святковий «буржуйський» варіант — котлетки із сьомги.

Інгредієнти:
500 г рибного філе, велика цибулина, 2 морквини, 2 зубки часнику, 2 яйця, плавлений сирок, сіль, спеції для риби (перець, сушений часник, паприка, кунжут, сушений кріп), панірувальні сухарі.
Для соусу: 2-3 ст. л. сметани, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці, декілька гілочок кропу, суміш перців мелена.

Приготування:
Рибне філе пропустити через м'ясорубку (я користуюся комбайном, а не м'ясорубкою, оскільки в ньому перемелюються всі дрібні кісточки, а сам рибний фарш виходить добре збитим і пишним).


Окремо змолоти моркву, цибулю та часник.

З’єднати обидві суміші. Натерти плавлений сирок.

Додати в фарш яйця, сіль і спеції (у мене готова рибна приправка, яку презентувала подруга; таку в Криму продають татари).


Оскільки фарш виходить дуже соковитий, тому я ще додаю у нього 2-3 ст. л. панірувальних сухарів і добре вимішую.


Сформувати котлетки, обкачати їх у панірувальних сухарях.

Смажити на олії на середньому вогні з обох боків до готовності.


Для соусу збити всі інгредієнти блендером і полити ним котлетки при подачі.

ОКРЕМИМ РЯДКРМ: на відміну від м'ясних, рибні котлети смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Маленькі хитрощі — щоб котлетки вийшли соковитішими й ніжнішими, всередину кожної при її формуванні можна покласти по маленькому шматочку вершкового масла.


 

риба та морепродукти, рибні страви, котлети з риби, котлети з сьомги, овочево рибні котлети, сьомга, сметанний соус, морква, риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Смажена салака-хамса по-іспанськи (Boquerones ан Adobo)
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 967
Головний секрет страви – рибка спочатку маринується, а лише потім смажиться.
Нототенія у гірчичному соусі по-фінськи
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 570
Рибка виходить дуже смачною, з приємним тонким ароматом. Гірчичний соус дарує їй додаткову соковитість і пікантний смак.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2502
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Риба в кефірі на "овочевій подушці"
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 867
Досить цікавий і простий спосіб приготування, завдяки якому будь-яка, навіть сухувата «від природи» риба, виходить ніжною і соковитою.
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова09.09.2016 16:42Оксана, дякую за довіру до рецепту! Ваші котлетки неймовірно апетитні!
Від: Оксана Гладущак05.09.2016 22:14Це перші рибні котлети, які мені вдалися! Смакотааааа....