clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 649

Салат з кавуном, креветками та авокадо — незвичне поєднання для любителів «погурманити»

Салат сподобається всім любителям нетрадиційних поєднань інгредієнтів.
Салат сподобається всім любителям нетрадиційних поєднань інгредієнтів. Фото: автора

Страва хоча й не з дешевих, але дуже смачна й легка — справжнє свято для фігури.

Я в сезон кавунів часто роблю салат із кавуна і фети. А тут на очі потрапив цікавий екзотичсний салатик із кавуна, креветок та авокадо... В результаті не лише я — любитель нетрадиційних поєднань — була у захваті від цієї страви, але й мій чоловік-консерватор двічі просив «добавку».

Інгредієнти:
200 г варених почищених креветок, червона кримська цибулина, великий зубчик часнику, маленький червоний перець чилі (я використовувала половинку), сік половинки лайма (можна лимона), 1 ст. л. рисового або білого винного оцту, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. оливкової олії, 200 г м'якоті кавуна без кісточок, авокадо, маленький пучок кінзи.

Приготування:
Для заправки: цибулю та часник подрібнити. Чилі перець почистити від насіння і теж дрібнесенько нарізати. В мисці змішати цибулю, часник, перець чилі, сік лайма, оцет, цукор, сіль, оливкову олію, перець за смаком. Перемішати. Залишити маринуватися на 10 хвилин.
Креветки розморозити та почистити. Авокадо почистити від шкірки, вийняти кісточку та нарізати смужками.

На тарілку викласти шматочки кавуна, почищені від насіння та шкірки.

Зверху авокадо, креветки. Посипати подрібненим листям кінзи й полити заправкою. Подавати одразу ж.  

салати, кавун, сезонні рецепти, креветки, авокадо, салат з кавуном, креветками та авокадо, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Баклажановий салат із бринзою, помідорами та горіхами кеш’ю
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1147
«Синенькі» в компанії з цими складовими смакують просто ідеально!
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1635
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Салат із абрикосами, куркою та сиром
салати
Світлана ЯСЬКОВА 866
Літній, легкий, яскравий салатик для любителів поєднанням’яса та фруктів.
Вірменський салат із запечених овочів – класика східної кухні
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1075
Надзвичайно смачний, корисний, ароматний і соковитий!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: