clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

2 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 555

Салат з кавуном, креветками та авокадо — незвичне поєднання для любителів «погурманити»


Салат сподобається всім любителям нетрадиційних поєднань інгредієнтів. Фото: автора

Страва хоча й не з дешевих, але дуже смачна й легка — справжнє свято для фігури.

Я в сезон кавунів часто роблю салат із кавуна і фети. А тут на очі потрапив цікавий екзотичсний салатик із кавуна, креветок та авокадо... В результаті не лише я — любитель нетрадиційних поєднань — була у захваті від цієї страви, але й мій чоловік-консерватор двічі просив «добавку».

Інгредієнти:
200 г варених почищених креветок, червона кримська цибулина, великий зубчик часнику, маленький червоний перець чилі (я використовувала половинку), сік половинки лайма (можна лимона), 1 ст. л. рисового або білого винного оцту, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. оливкової олії, 200 г м'якоті кавуна без кісточок, авокадо, маленький пучок кінзи.

Приготування:
Для заправки: цибулю та часник подрібнити. Чилі перець почистити від насіння і теж дрібнесенько нарізати. В мисці змішати цибулю, часник, перець чилі, сік лайма, оцет, цукор, сіль, оливкову олію, перець за смаком. Перемішати. Залишити маринуватися на 10 хвилин.
Креветки розморозити та почистити. Авокадо почистити від шкірки, вийняти кісточку та нарізати смужками.

На тарілку викласти шматочки кавуна, почищені від насіння та шкірки.

Зверху авокадо, креветки. Посипати подрібненим листям кінзи й полити заправкою. Подавати одразу ж.  

салати, кавун, сезонні рецепти, креветки, авокадо, салат з кавуном, креветками та авокадо, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«Трав’яна» кухня: усе, що є на городі — згодиться на нашому столі!
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 769
Запевняють досвідчені городниці, які зі звичайних трав готують справжні кулінарні шедеври
Салат з морської капусти із курячим філе, огірком і кукурудзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 975
Смачна, ситна та пікантна страва, яка урізноманітнить повсякденне меню.
Салат "Новинка" із редисом, баликом і грінками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 907
Головна родзинка страви – хрусткі, ароматні смажені сухарики.
Салат «Щаслива підкова» з чорносливом і куркою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1924
Він настільки цікавий і смачний, що навіть забуваєш про зайву калорійність майонезної заправки!
Показати ще
Коментарів - 0: