clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 2563

Горішки зі згущеним молоком «Смак дитинства»

За бажанням посипати горішки цукровою пудрою.
За бажанням посипати горішки цукровою пудрою. Фото: автора

Печиво виходить смачним і розсипчастим, воно просто тане у роті.

Горішки зі згущеним молоком можна віднести до тієї категорії ласощів, смак яких, знайомий не одному поколінню з самого дитинства. Готується це печиво досить просто. Єдине, що вам потрібно обов'язково мати на своїй кухні — це спеціальну сковорідку-горішницю. За її допомогою ви зможете спекти ті самі шкаралупки, в які потім можна «сховати» згущене молоко. Горішниця, як і рецепт, цих смаколиків, дісталися мені у спадок від бабусі. Я лише трішки підкорегувала начинку на свій смак.

Інгредієнти:
Тісто: 230 г вершкового масла (або 250 г маргарину), 2 яйця, 1/2 склянки цукру,
1/2 ч. л. соди (погасити оцтом), 3,5 склянки борошна, ванілін.
Начинка: 100 г вершкового масла (хорошого!), банка вареного згущеного молока (у мене — білоруське), мигдаль (або горішки волоські, арахіс, родзинки).
Склянка: 200 г.

Приготування:
Розтерти масло з цукром та ваніліном.

Додати жовтки. Окремо збити в піну білки.

Ввести їх у масляну масу. Покласти соду, гашену оцтом, перемішати.

Поступово просіяти борошно. У вас повинно вийти м'яке еластичне тісто, яке не липне до рук. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку й прибирати в холодильник.


Підготувати до «бою» горішницю — нагріти її на вогні, один раз змастити олією (більше не знадобиться!). Сформувати з тіста кульки трішки меншого розміру, ніж волоський горіх.

Випікати по декілька хвилин із кожного боку (єдиний мінус - під час смаження з горішниці постійно витікає масло; я готувала горішки в гостях у бабусі, у неї старенька плита, тож я її ніяк не вбезпечувала. Проте, гадаю, що варто перед приготуванням печива застелити плитку фольгою - клопоту із чищенням потім буде мінімум).

Для крему: добре збити міксером згущенку з маслом.

Зачекати поки «шкаралупки» повністю охолононуть.

Наповнити їх кремом і в серединку кожного горішка покласти мигдаль.

Зліпити половинки докупки. Поставити печиво в холодильник, щоб крем трохи схопився.


З цієї порції у мене вийшло приблизно 75 горішків. За бажанням печиво посипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, печиво, горішки із згущеним молоком, згущенка, горішки,

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Конвертики з айвою, родзинками та шоколадом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 686
Для когось осінь — це гарбуз, яблука, груші та гриби, а для мене — ще й айва. Як же я її люблю і щороку чекаю з нетерпінням айвового сезону.
Яблучно-ожиновий пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1214
Плюс рецепт найкращого старовинного рецепту пісочного тіста (old-fashioned sweet shortcrust pastry).
Міні-круасанчики з вареною «згущенкою» (+рецепт швидкого листково-дріжджового тіста)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1242
Смаколик для тих, хто любить у випічці тонкий шар тіста й побільше начинки.
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 969
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: