Гаряча тема:
- Війна
Шалено смачні, ніжні м'які шоколадні маффіни. І дуже прості в приготуванні. При цьому начинку можна щоразу змінювати. Це може бути не лише пудинг, але й заварний крем, шоколад, згущене молоко, солодкий сир тощо. Випічка виходить не солодкою, тому солодкоїжкам варто збільшити кількість цукру, або ж посипати готові маффіни пудрою чи полити розтопленим шоколадом.
Інгредієнти:
Для тіста:
300 г борошна,
2 яйця,
150 г цукру,
150 г розтопленого вершкового масла,
170 мл молока,
2 ст. л. какао з гіркою,
2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
ванілін.
Для крему:
пачка бананового пудингу (40 г),
500 мл молока.
Приготування:
Пудинг приготувати в такий спосіб, як вказано на упаковці, трішки охолодити (він має бути не рідким, консистенція – густа сметана).
Для тіста яйця розмішати вінчиком із цукром, ваніліном та сіллю. Влити молоко та розтоплене масло, все перемішати.
Просіяти в миску борошно, розпушувач та какао та замісити тісто.
Форму для кексів змастити маслом та присипати панірувальними сухарями (борошном, манкою). Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно.
У формочки накладати ложкою маффінове тісто.
Потім крем.
Прикрити зверху трохи тістом.
Кількості тіста, яка виходить за рецептом, мені виявилося забагато для моєї металевої форми на 12 кексиків. Тому я взяла ще три силіконові формочки із фтулкою посередині.
До речі, пудинг у мене залишився і я його залила у креманку. Коли застиг – посипала какао.
Вийшов смачнючий десерт (можна додати шматочки бананів, ягоди тощо).
Випікати маффіни в розігрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин (поки не зарум'яняться).
Готові маффіни прикрасити за на свій смак.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: моя помилка була в тому, що я вирішила найсмачнішого покласти побільше й «бабухнула» у кожен кексик майже по столовій ложці пудингу. В результаті під час випікання на вершечках деяких маффінів утворилися маленькі кратери й відбулося справжнє виверження пудингового вулкану Висновок: у кожну формочку класти не більше 1 ч. л. начинки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: