clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1297

Шоколадні маффіни з банановим пудингом

Шалено смачні, ніжні м'які шоколадні маффіни. І дуже прості в приготуванні.
Шалено смачні, ніжні м'які шоколадні маффіни. І дуже прості в приготуванні. Фото: автора

Ці маленькі кексики виходять із першого разу: дуже ніжні й пухкі, в міру солодкі, не нудотні.

Шалено смачні, ніжні м'які шоколадні маффіни. І дуже прості в приготуванні. При цьому начинку можна щоразу змінювати. Це може бути не лише пудинг, але й заварний крем, шоколад, згущене молоко, солодкий сир тощо. Випічка виходить не солодкою, тому солодкоїжкам варто збільшити кількість цукру, або ж посипати готові маффіни пудрою чи полити розтопленим шоколадом.


Інгредієнти:
Для тіста:
300 г борошна,
2 яйця,
150 г цукру,
150 г розтопленого вершкового масла,
170 мл молока,
2 ст. л. какао з гіркою,
2 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
ванілін.
Для крему:
пачка бананового пудингу (40 г),
500 мл молока.


Приготування:
Пудинг приготувати в такий спосіб, як вказано на упаковці, трішки охолодити (він має бути не рідким, консистенція – густа сметана).


Для тіста яйця розмішати вінчиком із цукром, ваніліном та сіллю. Влити молоко та розтоплене масло, все перемішати.

Просіяти в миску борошно, розпушувач та какао та замісити тісто.

Форму для кексів змастити маслом та присипати панірувальними сухарями (борошном, манкою). Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно.

У формочки накладати ложкою маффінове тісто.

Потім крем.

Прикрити зверху трохи тістом.

Кількості тіста, яка виходить за рецептом, мені виявилося забагато для моєї металевої форми на 12 кексиків. Тому я взяла ще три силіконові формочки із фтулкою посередині.

До речі, пудинг у мене залишився і я його залила у креманку. Коли застиг – посипала какао.

Вийшов смачнючий десерт (можна додати шматочки бананів, ягоди тощо).

Випікати маффіни в розігрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин (поки не зарум'яняться).


Готові маффіни прикрасити за на свій смак.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: моя помилка була в тому, що я вирішила найсмачнішого покласти побільше й «бабухнула» у кожен кексик майже по столовій ложці пудингу. В результаті під час випікання на вершечках деяких маффінів утворилися маленькі кратери й відбулося справжнє виверження пудингового вулкануВисновок: у кожну формочку класти не більше 1 ч. л. начинки.


 

солодка випічка, шоколадні маффіни з пудингом, пудинг, маффіни, кекси, шоколад

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 7647
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Англійська паска на основі великодніх хрестових булочок
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 698
Тісто надзвичайно пухке й ароматне, з яскраво вираженою ноткою кориці та апельсинової цедри.
Простий малай на кефірі та варенні
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1441
Ідеальний рецепт на той випадок, коли треба використати відкриту банку варення, яке і їсти вже не хочеться, і викинути шкода.
Чізкейк «Халіф на годину»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 997
Чому «Халіф на годину»? Автор десерту запевняє, що рівно стільки готується це диво та рівно стільки йому «царювати» на вашому столі під час чаювання.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: