clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 853

Апельсиново-гарбузовий кекс з чорносливом — яскравий помаранчевий настрій для похмурого осіннього дня

Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою.
Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою. Фото: автора

Суперсмачна, ніжна та ароматна випічка, яка подобається навіть тим, хто гарбуз апріорі не їсть.

Кекс дуууже ніжний, мягкий та пористий! Ніж входить так легко, що відразу відчувається його вразливо-повітряна структура. А ще він вологий, соковитий. Гарбуз взагалі не відчувається, проте апельсинка заявляє про свою присутність досить виражено. Кориця, як завжди, пряно-ароматна і ясно впізнається. Вердикт — кекс дуже смачний! Один із найвдаліших у категорії «гарбузова випічка».

Інгредієнти:
100 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукру
2 яйця
250 г гарбузового пюре (заздалегідь гарбуз запекти в духовці або приготувати на парі, потім — збити в блендері)
цедра 1 апельсина
1 ч. л. ваніліну
сік 2 апельсинів
280 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
1 ч. л. кориці
дрібка солі
1 склянка нарізаного чорносливу (або родзинок, кураги, в’яленої журавлини)
цукрова пудра

Приготування:
Розігріти духовку до 160ºС. Змастити маслом форму для кексів (26х10 см).
Збити міксером масло з цукром у пишну білу масу. Вбити по одному яйця, потім додати апельсинову цедру, ванілін.

Гарбуз нарізати кубиками та приготувати у зручний для вас спосіб — можна запекти протягом 1,5 годин у духовці, загорнувши кубики у фольгу (це краще робити напередодні). Але я завжди готую гарбуз на парі. На це йде близько 15-20 хвилин. Потім готові кубики збити в блендері або ж перетерти крізь сито (як зробити ідеальне гарбузове пюре для осінньої випічки дивіться тут).


Додати гарбузове пюре у тісто. Окремо просіяти борошно з розпушувачем, содою, сіллю і корицею. Продовжуючи збивати на повільній швидкості, додати борошно в три прийоми, чергуючи цей процес із вливанням апельсинового соку.


Чорнослив запарити, видалити кісточки та нарізати шматочками.

Додати сухофрукти в тісто й вручну перемішати.


Викласти тісто в приготовану форму (у мене все тісто не помістилося, оскільки форма невеличка, тому я ще використала силіконові формочки для мафінів).

Випікати 45-55 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку), перевіряючи на готовність шпажкою.


Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, кекс, гарбузово-апельсиновий кекс з чорносливом, гарбузова випічка, випічка з гарбузом, кекси, осіння випічка, гарбуз, чорнослив, апельсин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Німецький абрикосовий пиріг з гарбузовим насінням
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 878
Простий, швидкий та невибагливий, але пишний, смачнючий і просто величезний! Навіть мої солодкоїжки подужали пиріг лише за два дні, хоча, зазвичай, «змітають» все за день.
Шоколадний кухе з горіхами – старовинний німецький пиріг
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 700
Це і кекс, і тортик, і пиріг… Бісквіт виходить вологий, тому його не треба додатково просочувати.
Пісочний тарт «Малинова пінка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 552
Смачний пиріг з розсипчастою пісочною основою та ніжною кисло-солодкою начинкою, яка схожа на хмаринку!
Брауні на темному пиві з малиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 834
Смачнюче тістечко – мега-шоколадне, мега-вологе, мега-легке!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: