clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1021

Апельсиново-гарбузовий кекс з чорносливом — яскравий помаранчевий настрій для похмурого осіннього дня

Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою.
Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою. Фото: автора

Суперсмачна, ніжна та ароматна випічка, яка подобається навіть тим, хто гарбуз апріорі не їсть.

Кекс дуууже ніжний, мягкий та пористий! Ніж входить так легко, що відразу відчувається його вразливо-повітряна структура. А ще він вологий, соковитий. Гарбуз взагалі не відчувається, проте апельсинка заявляє про свою присутність досить виражено. Кориця, як завжди, пряно-ароматна і ясно впізнається. Вердикт — кекс дуже смачний! Один із найвдаліших у категорії «гарбузова випічка».

Інгредієнти:
100 г вершкового масла кімнатної температури
150 г цукру
2 яйця
250 г гарбузового пюре (заздалегідь гарбуз запекти в духовці або приготувати на парі, потім — збити в блендері)
цедра 1 апельсина
1 ч. л. ваніліну
сік 2 апельсинів
280 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
1 ч. л. кориці
дрібка солі
1 склянка нарізаного чорносливу (або родзинок, кураги, в’яленої журавлини)
цукрова пудра

Приготування:
Розігріти духовку до 160ºС. Змастити маслом форму для кексів (26х10 см).
Збити міксером масло з цукром у пишну білу масу. Вбити по одному яйця, потім додати апельсинову цедру, ванілін.

Гарбуз нарізати кубиками та приготувати у зручний для вас спосіб — можна запекти протягом 1,5 годин у духовці, загорнувши кубики у фольгу (це краще робити напередодні). Але я завжди готую гарбуз на парі. На це йде близько 15-20 хвилин. Потім готові кубики збити в блендері або ж перетерти крізь сито (як зробити ідеальне гарбузове пюре для осінньої випічки дивіться тут).


Додати гарбузове пюре у тісто. Окремо просіяти борошно з розпушувачем, содою, сіллю і корицею. Продовжуючи збивати на повільній швидкості, додати борошно в три прийоми, чергуючи цей процес із вливанням апельсинового соку.


Чорнослив запарити, видалити кісточки та нарізати шматочками.

Додати сухофрукти в тісто й вручну перемішати.


Викласти тісто в приготовану форму (у мене все тісто не помістилося, оскільки форма невеличка, тому я ще використала силіконові формочки для мафінів).

Випікати 45-55 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку), перевіряючи на готовність шпажкою.


Готовий кекс охолодити й присипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, кекс, гарбузово-апельсиновий кекс з чорносливом, гарбузова випічка, випічка з гарбузом, кекси, осіння випічка, гарбуз, чорнослив, апельсин

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сонячний тарт із заварним кремом, айвою і грушею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 730
У похмуру й дощову погоду, що може бути кращим за чашечку трав’яного ароматного чаю та шматочка смачнючого пирога? А якщо цей смаколик своїми яскравими барвами ще й нагадує про сонце та літо, то його взагалі слід прописувати як ліки проти депресії!
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 846
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Естонський крингель – хрустка випічка з ароматом кориці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 584
Цей популярний в Естонії смаколик за своїм зовнішнім виглядом дуже нагадує наш крендель чи плетений вінок, але його смак настільки неповторний, що його ні з чим не сплутаєш!
Сирні лакомки з вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1758
Такі гарні апетитні кошики з ніжною сирно-вишневою начинкою кому завгодно піднімуть настрій.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: