clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1344

Кекс закусочний із домашніми ковбасками, сулугуні та маринованими огірочками

Начинка в кексі може бути будь-яка.
Начинка в кексі може бути будь-яка. Фото: автора

Виходить дуже смачна, легка в приготуванні й оригінальна на смак страва.

Колись я уже готувала закусочні мафіни, але цей рецепт абсолютно інший. В цьому кексі, передусім, мене підкупила гірчиця в тісті й те, що не потрібно чекати, коли підійде опара. Тісто дуже вдале, гарно росте. Начинку ж можна коригувати на свій смак. І її можна додавати багато й не боятися, що тісто не пропечеться. Все виходить якнайкраще в будь-якому випадку.


Інгредієнти:
150 г печеної домашньої ковбаси (можна брати шинку, балик, грудинку, мисливські ковбаски тощо),
2-3 маленькі мариновані огірочки (кількість огірків на ваш смак),
пучок зеленої цибулі,
150 г сиру сулугуні,
250 г пшеничного борошна,
1 пакетик сухих дріжджів (я поклала половину 12-грамового пакетика),
4 яйця,
1 ст. л. готової гірчиці (у мене французька в зернах),
100 мл молока,
1 ч. л. цукру,
1 ст. л. олії,
перець мелений, сіль,
прованські трави (за бажанням).


Приготування:
Борошно перемішати з дріжджами. Яйця злегка збити вінчиком, додати сіль, перець, прованські трави, гірчицю. Влити молоко, олію, цукор, збити все разом. Отриману масу з'єднати з борошном, добре перемішати (тісто виходить як густа сметана).


Додати ковбаски, огірки та сулугуні, нарізані кубиками, подрібнену зелену цибулю.

Вимісити все ретельно.

Викласти тісто у форму, змащену маслом та посипану панірувальними сухарями.


Запікати в духовці 15 хвилин при 210°С. Потім вогонь зменшити до 180°С і запікати ще 30 хвилин.

Охолодити у формі, вийняти й розрізати на порційні шматки (я дістала одразу й кекс чудово «вийшов» із форми).


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як я вище вже згадувала, начинка в кексі може бути будь-яка. В оригіналі були шинка із зеленими оливками без кісточок. Також він чудово смакуватиме із грибами, болгарським перцем та печеними баклажанами.


 

солона випічка, закуски, закуска, кекс закусочний з домашніми ковбасками, сулугуні та маринованим огірком, сулугуні, кекс, солоний кекс, мариновані огірки, домашні ковбаски

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

«П’яна» слива в коньяку на зиму
закуски, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2526
Таку закуску подають до м’яса та як доповнення до тарілочки з різносолами на святковий стіл. Хоча мариновані сливи виходять такими смачними, що їх можна їсти й просто так, баночки рідко «доживають» до зими.
Корейський салат з баклажанами «Каді-хе» («баклажани-хе»)
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 1618
Неймовірно смачна страва, яка може бути як салатом, так і закускою.
Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1020
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Ідеальний маринад для білих грибів
закуски, закуски, гриби, домашні заготовки, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3185
Популярнішої та смачнішої закусочки на святковому столі вам не знайти!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: