clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

18 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1087

Стручкова квасоля по-корейськи — відразу ж стає улюбленою!


Чим довше закуска стоїть в холодильнику, тим стає смачнішою. Фото: автора

Зі смаженою куркою або м'ясом — просто пальчики оближеш!

Спаржева квасоля по-корейськи, на відміну від корейської моркви, не продається в супермаркетах або на ринку. Залишається одне — приготувати її в домашніх умовах. А зробити це легко і просто. Принцип приготування цієї гострої і пікантної закуски дуже близький до рецептів корейської моркви, баклажанів, огірків або кабачків. Для цього підійдуть не лише свіжі стручки, а й заморожені.

Інгредієнти:
500 г стручкової квасолі (у мене заморожена),
1 червона цибулина,
1 морквина,
70 мл олії,
3-4 зубки часнику,
сіль — за смаком,
1-2 ст. л. яблучного оцту,
1/2 ч. л. перцю чорного меленого,
0,5 ч. л. перцю червоного меленого,
1 ч. л. меленого коріандру.

Приготування:
Квасолю, не розморожуючи, бланшувати в киплячій підсоленій воді протягом декількох хвилин (2-3 хвилини — не більше!).

Потім злити її на друшляк і залишити до охолодження.
Почистити моркву і цибулю. Моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи.

Цибулю — півкільцями.
Квасолю, нарізані моркву і цибулю покласти в миску. Додати до них пропущений через прес часник і обережно перемішати.
В каструлю влити олію, оцет, додати сіль, гострий і чорний перець, коріандр. Поставити суміш на середній вогонь і довести до кипіння. Гарячим маринадом залити овочі й ретельно перемішати.

Після цього перекласти закуску в скляний контейнер або банку, охолодити при кімнатній температурі, закрити кришкою і поставити в холодильник на 12 годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чим довше закуска стоїть в холодильнику, тим стає смачнішою. 

 

закуски, овочі по-корейськи, спаржева квасоля по-корейськи, корейська кухня, овочі, овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1516
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Оселедець у чайно-гірчичному соусі
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2533
Звісно, жирненький свіжий оселедчик смачний і сам по собі, але спробуйте замаринувати його в такий спосіб і він вмить зникне зі столу!
Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 3487
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 4234
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: