clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 693

Апельсиновий ревані — традиційні турецькі солодощі


Фото: автора

Ця солодка страва належить до турецької кухні, але вона також популярна і в Греції, і в Болгарії.

Варіантів приготування ревані існує безліч, у тісто додаються різні інгредієнти. Але спільна риса цього смаколика — просочування тістечка сиропом із цитрусових. За смаком ревані трішки нагадує улюблений багатьма манник, але турецький варіант має дуже вологе пухке тісто і він солодший.

Інгредієнти:
Для тіста:
2 склянки борошна,
1 склянка манної крупи,
0,5 склянки цукру,
4 яйця,
0,5 склянки мигдальної крихти,
1 склянка олії,
1,5 склянки питного йогурту (у мене апельсиновий, але можна експериментувати),
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. апельсинової цедри.
Для сиропу:
1,5 склянки цукру,
1 склянка соку з апельсина (разом із м’якоттю),
0,5 склянки води.
Для прикраси:
кокосова стружка.

Склянка = 250 мл.

Приготування:

У великій мисці вінчиком поступово по одному збити яйця (приблизно по 5 хвилин кожне).

Мигдаль змолоти на крихту (на кавомолці або у млинку).

Додати йогурт, апельсинову цедру і цукор (збивати доти, поки весь цукор не розчиниться). Додати масло, мелений мигдаль і манку (після додавання кожного інгредієнта тісто необхідно ретельно перемішувати близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним, без грудочок). Просіяти через сито борошно й розпушувач, невеликими порціями ввести в тісто. Знову ретельно перемішати (тісто повинно бути густим і тягучим).


Квадратну форму для випічки розміром 25х25 см встелити пергаментом (у мене велика кругла), або змастити олією. Вилити тісто й розрівняти.

Поставити в духовку, розігріту до 170ºС. Випікати протягом 30-40 хвилин, поки верх пирога не зарум'яниться.


Приготувати сироп: з'єднати в сотейнику воду і апельсиновий сік із м’якоттю, підігріти 2-3 хвилини і висипати цукор.

Перемішати й варити, не доводячи до кипіння на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, поки сироп не стане тягучим.
Дістати форму з духовки, нарізати пиріг ромбиками. Поки ревані ще гарячий, полити його теплим сиропом (це дуже важливо: пиріг повинен бути гарячим, а сироп — теплим!).


Готовий ревані поставити на холод, щоб він ввібрав у себе сироп. Подавати, посипавши кокосовою стружкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати ревані краще, накривши харчовою плівкою.

солодка випічка, ревані, турецька кухня, турецькі солодощі, апельсини, кокосова стружка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадні біскотті зі шматочками шоколаду, інжиром та горіхами
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 1178
Biscotto – перекладається з італійського як «двічі запечене», адже за рецептурою ми формуємо багети, які запікаємо, а потім нарізаємо їх скибочками і знову підсушуємо в духовці.
Виноградний пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1767
Ароматний, повітряний, легкий пиріг, автором якого є знаменитий англійський кухар — James Trevor «Jamie» Oliver.
Бюджетний ягідний кекс у мультиварці
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 548
Легко готувати, продукти найпростіші, результат гідний.
Шоколадний сметанник із ягодами «Усмішка негра»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 118
Під такою кумедною назвою приховується просто розкішний смаколик, в якому знайшлося місце і приємній гірчинці шоколаду, і ніжному сметанному суфле, і кислинці соковитих ягід.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: