clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 777

Апельсиновий ревані — традиційні турецькі солодощі


Фото: автора

Ця солодка страва належить до турецької кухні, але вона також популярна і в Греції, і в Болгарії.

Варіантів приготування ревані існує безліч, у тісто додаються різні інгредієнти. Але спільна риса цього смаколика — просочування тістечка сиропом із цитрусових. За смаком ревані трішки нагадує улюблений багатьма манник, але турецький варіант має дуже вологе пухке тісто і він солодший.

Інгредієнти:
Для тіста:
2 склянки борошна,
1 склянка манної крупи,
0,5 склянки цукру,
4 яйця,
0,5 склянки мигдальної крихти,
1 склянка олії,
1,5 склянки питного йогурту (у мене апельсиновий, але можна експериментувати),
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. апельсинової цедри.
Для сиропу:
1,5 склянки цукру,
1 склянка соку з апельсина (разом із м’якоттю),
0,5 склянки води.
Для прикраси:
кокосова стружка.

Склянка = 250 мл.

Приготування:

У великій мисці вінчиком поступово по одному збити яйця (приблизно по 5 хвилин кожне).

Мигдаль змолоти на крихту (на кавомолці або у млинку).

Додати йогурт, апельсинову цедру і цукор (збивати доти, поки весь цукор не розчиниться). Додати масло, мелений мигдаль і манку (після додавання кожного інгредієнта тісто необхідно ретельно перемішувати близько 5 хвилин, поки воно не стане однорідним, без грудочок). Просіяти через сито борошно й розпушувач, невеликими порціями ввести в тісто. Знову ретельно перемішати (тісто повинно бути густим і тягучим).


Квадратну форму для випічки розміром 25х25 см встелити пергаментом (у мене велика кругла), або змастити олією. Вилити тісто й розрівняти.

Поставити в духовку, розігріту до 170ºС. Випікати протягом 30-40 хвилин, поки верх пирога не зарум'яниться.


Приготувати сироп: з'єднати в сотейнику воду і апельсиновий сік із м’якоттю, підігріти 2-3 хвилини і висипати цукор.

Перемішати й варити, не доводячи до кипіння на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин, поки сироп не стане тягучим.
Дістати форму з духовки, нарізати пиріг ромбиками. Поки ревані ще гарячий, полити його теплим сиропом (це дуже важливо: пиріг повинен бути гарячим, а сироп — теплим!).


Готовий ревані поставити на холод, щоб він ввібрав у себе сироп. Подавати, посипавши кокосовою стружкою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати ревані краще, накривши харчовою плівкою.

солодка випічка, ревані, турецька кухня, турецькі солодощі, апельсини, кокосова стружка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1061
Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.
Закарпатська пішковта із замороженими ягодами (яблуками або грушами)
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 871
Простий бісквітний експрес-пиріг, який завжди входить пишним і смачним!
Сирний пиріг із грушами та безе
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 613
Всі мої улюблені поєднання в одному смаколику! Адже сирна випічка незмінно смачна й до божевілля ніжна!
Виноградний пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1892
Ароматний, повітряний, легкий пиріг, автором якого є знаменитий англійський кухар — James Trevor «Jamie» Oliver.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: