clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1646

Насипний пиріг із яблуками, варенням і сиром — еталон смаку серед багатошарової випічки

Це не пиріг, а справжній яблучний торт!
Це не пиріг, а справжній яблучний торт! Фото: автора

Це не пиріг, а справжній яблучний торт!

Дуже легко готувати і дуже смачно споживати. Рецепт для господинь, які не товаришують із тістом, адже основою тут виступає борошняна крихта. Рецептів насипних пирогів існує багато, особисто я готувала їх неодноразово. Але ця випічка для мене однозначно є фаворитом!

Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла,
3 склянки борошна,
1 склянка цукру,
1 ч. л. соди,
ванілін.
Начинка: 300 г вологого сиру,
0,5 склянки цукру,
3 яйця,
ванілін,
2-3 великих яблука,
1 склянка джему (краще не дуже солодкого, з кислих ягід; у мене зі смородини),
кориця.

Приготування:

Тісто: змішати всі сухі інгредієнти й натерти у них масло (або порубати ножем). Розтерти руками до дрібної крихти.

Розділити крихту на 5 частин. Форму встелити пергаментом й змастити маслом. Бока присипати панірувальними сухарями. На дно форми щільно втрамбувати одну частину крихти.


Начинка: сир збити в блендері з цукром, яйцями та ваніліном до однорідної рідкуватої маси (якщо суміш загуста — додати сметану, якщо навпаки рідкувата — декілька ложок кукурудзяного крохмалю).


Вилити половину сирної начинки на шар тіста.

Зверху — знову борошняна крихта. На неї — шар кислуватого джему.

Потім йде крихта та знову шар сиру. Далі — крихта та натерті на тертці яблука. Посипати яблучний шар щедро корицею.

Завершити формування пирога борошняною крихтою, на яку слід викласти маленькі шматочки масла.


Випікати в розігрітій до 180ºС духовці протягом 20-30 хвилин (до зарум’янювання).

Дати трішки постояти й вийняти пиріг із форми.

Розрізати на порції тоді, коли повністю охолоне (тоді шари будуть рівненькими і не проядуть).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна зробити і більш простий варіант такого пирога з одним видом начинки. Або трішки поекспериментувати й вигадати свою. Буду дуже вдячна за всі цікаві ідеї. 

Спробуйте також приготувати насипний пиріг: Варшавський манний пиріг з яблуками та родзинками.

солодка випічка, випічка до чаю, насипний пиріг з яблуками, сиром та джемом, насипний пиріг, проста випічка, яблучні пироги, сирна випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирні лакомки з вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1778
Такі гарні апетитні кошики з ніжною сирно-вишневою начинкою кому завгодно піднімуть настрій.
Мармуровий кекс із малиново-банановою начинкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 555
Чудова випічка, мінімум інгредієнтів і метушні, максимум задоволення. Сам кекс виходить вологим і м'яким, малина ж додає приємної кислинки.
Сонячний тарт із заварним кремом, айвою і грушею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 733
У похмуру й дощову погоду, що може бути кращим за чашечку трав’яного ароматного чаю та шматочка смачнючого пирога? А якщо цей смаколик своїми яскравими барвами ще й нагадує про сонце та літо, то його взагалі слід прописувати як ліки проти депресії!
Рогалики із сирного тіста з горішками, корицею та родзинками
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 854
Смаколики виходять ароматними, в міру солодкими, трохи маслянистими, багатошаровими.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: