Гаряча тема:
- Війна
Рецепт для матусь, які абсолютно не мають вільного часу, але хочуть потішити свою малечу смачною, і головне, корисною випічкою. Погодьтеся, адже випікати «миколайчики» справа хоч і цікава, але дуже копітка. Поки визріє тісто, поки його навирізаєш, спечеш... А ще потрібно подбати про різнокольорову глазур, яка досить «підступна» й має схильність бути зарідкою, загустою чи грудочками. Це ж печиво смачне й ніжне, продукти звичайні, а часу витрачається, на все про все, півгодини! З цієї норми продуктів виходить близько 48-50 штук.
Інгредієнти:
120 г цукру,
пакетик ваніліну,
4 яйця,
200 г вершкового масла або маргарину,
400-500 г борошна,
пакетик розпушувача,
3-4 яблука,
цукрова пудра для обсипання,
кориця (за бажанням).
Приготування:
Яйця розтерти з цукром, корицею і ваніліном. Додати розтоплене масло, перемішати. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем і вимісити ложкою тісто. Яблука почистити й нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто, ретельно перемішати.
Викладати суміш столовою ложкою у вигляді невеликих гірок на деко, встелене папером для випічки.
Випікати в розігрітій до 200°С духовці до золотавого кольору (буквально 10-15 хвилин). Після випічки посипати печиво цукровою пудрою.
Якщо ж ви таки знайдете у собі сили на випікання справжних медових чи імбирних пряників, то можете переглянути рецепт "Імбирні пряники", або ознайомитися з майстер-класом чи декоруванням.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: