ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Яблучне печиво з корицею до Дня святого Миколая

16 Грудня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5620
Це печиво смачне й ніжне, продукти звичайні, а часу витрачається, на все про все, півгодини!
Це печиво смачне й ніжне, продукти звичайні, а часу витрачається, на все про все, півгодини! Фото: автора

Смачна й проста альтернатива традиційним «миколайчикам».

Рецепт для матусь, які абсолютно не мають вільного часу, але хочуть потішити свою малечу смачною, і головне, корисною випічкою. Погодьтеся, адже випікати «миколайчики» справа хоч і цікава, але дуже копітка. Поки визріє тісто, поки його навирізаєш, спечеш... А ще потрібно подбати про різнокольорову глазур, яка досить «підступна» й має схильність бути зарідкою, загустою чи грудочками. Це ж печиво смачне й ніжне, продукти звичайні, а часу витрачається, на все про все, півгодини! З цієї норми продуктів виходить близько 48-50 штук.

Інгредієнти:
120 г цукру,
пакетик ваніліну,
4 яйця,
200 г вершкового масла або маргарину,
400-500 г борошна,
пакетик розпушувача,
3-4 яблука,
цукрова пудра для обсипання,
кориця (за бажанням).

Приготування:
Яйця розтерти з цукром, корицею і ваніліном. Додати розтоплене масло, перемішати. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем і вимісити ложкою тісто. Яблука почистити й нарізати дрібними кубиками. Додати в тісто, ретельно перемішати.


Викладати суміш столовою ложкою у вигляді невеликих гірок на деко, встелене папером для випічки.

Випікати в розігрітій до 200°С духовці до золотавого кольору (буквально 10-15 хвилин). Після випічки посипати печиво цукровою пудрою.

Якщо ж ви таки знайдете у собі сили на випікання справжних медових чи імбирних пряників, то можете переглянути рецепт "Імбирні пряники", або ознайомитися з майстер-класом чи декоруванням. 

солодка випічка, печиво, печиво до чаю, випічка до Дня Святого Миколая, альтернатива миколайчикам, яблучне печиво з корицею

Коментарі:

  Так  Ні, дякую