clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
16 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 1133

Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef

Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна.
Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна. Фото: автора

З таким хлібом навіть торту не потрібно!

 

Цей банановий кекс дуже популярний у Штатах. Він неймовірно ніжний, ароматний, м'який і при цьому, злегка липкуватий від соковитості банана. Тому ви ніколи не сплутаєте його з іншими десертами. Звісно, що від хліба тут лише форма. Чимось віддалено бананабред нагадує брауні, але його текстура бальш бісквітна. Її неможливо описати, потрібно тільки пробувати. Як застерігає сам автор рецепту: «Будьте обережні, звикання дуже ймовірне!».

 

Інгредієнти:

115 г вершкового масла,

175 г борошна,

200 г цукру,

60 г якісного какао,

130 мл сметани,

2 яйця,

ванілін,

1 ч. л. соди,

4 банана (2 в тісто, 2 для начинки).

 

Приготування:

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці й трішки охолодити.

У мисці з'єднати борошно, цукор, какао і соду.

Банани (2 шт.) подрібнити товкачем для картоплі пюре.

Влити до сухих інгредієнтів масло, сметану та пюре з бананів. Додати яйця.

Все з’єднати міксером до однорідності (після міксера шматочків бананів не залишиться взагалі й тісто буде досить густим).

Підготувати форму. Бажано для хлібу (довга, прямокутна, у мене 10х30 см), тому що таке тісто любить швидко пропектися. Але, в принципі, ви зможете і в круглій випікти. Зробить «французьку рубашку» з вершкового масла та борошна, або ж встеліть форму шматочками пергаменту (я змочую його попередньо водою і не змащую взагалі).

Вилити тісто у форму (слід врахувати, що воно добре підніметься, тому варто залишити хоча б 1 см від верхнього краю). Банани, які залишилися обережно «притопити» в тісто.

Випікати при 160ºС (режим «верх-низ») протягом 80 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Готовий кекс трохи охолодити, звільнити від форми та пергаменту й залишити охолоджуватися на решітці.

Потім загорнути в харчову плівку на добу. Зберігайте в холодильнику. Саме наступного дня бананабред смакує найкраще.

 

 

 

 

солодка випічка, бісквіт, шоколадна випічка, брауні, бананабред, банановий хліб, кекс, шоколадний кекс, випічка з бананами, банани, какао, шоколад, американська кухня, популярні рецепти світу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пиріг з малиною та ожиною в сметанному кремі
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 821
Тісто пухке й пористе, а ягідки з кремом вологі й соковиті – поєднання дивовижне!
Сливовий пиріг «Спокуса» зі сметанно-маковою заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 953
Ніжне тісто, ароматні соковиті сливи й смачний ніжний крем!
Виноградний пиріг від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1843
Ароматний, повітряний, легкий пиріг, автором якого є знаменитий англійський кухар — James Trevor «Jamie» Oliver.
Шоколадний штрудель із грушами, мигдалем та родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1026
Знаменитий австрійський десерт, який завоював весь світ завдяки своєму неповторному смаку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: