clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 3892

Ідеальний кекс на згущеному молоці з карамельною помадкою

Кекс не сухий і не вологий. При цьому він в міру солодкий та дуже ароматний.
Кекс не сухий і не вологий. При цьому він в міру солодкий та дуже ароматний. Фото: автора

Всім любителям цих казково смачних ласощів присвячується...

Кекс ну дуууже смачний. За своєю структурою він схожий на м'яку, дрібнопористу губку. А пахне запеченими сирничками або сирною запіканкою. Якийсь невловимий аромат сиру є у цієї випічки, незважаючи на те, що сир у ній відсутній.

 

Інгредієнти:

Для кексу:

1 банка (395 г) згущеного молока (чим якісніше і натуральніше воно буде, тим краще),

4 яйця,

1 пакетик ванільного цукру,

120 г пшеничного борошна

0,5 ст. л. розпушувача,

50 г розтопленого вершкового масла,

жменя родзинок,

цукрова пудра для посипання.

Для помадки:

2 ст. л. вареного згущеного молока,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ст. л. сметани,

горішки для посипання.

 

Приготування:

Розігріти духовку до 180ºС. Змастити форму із фтулкою посередині (діаметр 20-22 см) вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями (борошном або манкою; якщо ви використовуєте силіконову форму, то змащувати її не потрібно).

Змішати в мисці всі інгредієнти в наступному порядку: яйця, згущене молоко, розтоплене та охолоджене масло. Потім додати просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішати все на малих обертах міксера (тісто буде рідке).

Додати родзинки та перемішати.

Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 35 хвилин (режим «верх-низ», у будь-якому випадку обов'язково перевірте готовність зубочисткою).

Готовий кекс разом із формою поставити охолоджуватися на решітку. Потім вийняти виріб і дати йому охолонути повністю.

Приготувати помадку: на маленькому вогні розтопити всі інгредієнти, постійно помішуючи, щоб маса стала однорідною.

Силіконовим пензликом нанести помадку на кекс та притрусити його підсмаженими та подрібненими горішками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно кексик запивати чашкою кави. Але і з чаєм, і з какао, і в тому числі взагалі без напоїв він дуже смачний! Не сухий і не вологий. При цьому в міру солодкий та дуже ароматний.

 

кекси, кекс, солодка випічка, кекс на згущеному молоці, карамельна помадка, горіхи, згущене молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Пряний морквяний кекс із сирним кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1321
Коли хочеться чогось смачненького, але в той же час корисного, цей рецепт в самий раз.
Апельсиново-гарбузовий кекс з чорносливом — яскравий помаранчевий настрій для похмурого осіннього дня
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2481
Суперсмачна, ніжна та ароматна випічка, яка подобається навіть тим, хто гарбуз апріорі не їсть.
Фінікові кекси за мотивами «бісквіт на окропі»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1383
Приготоване за цим рецептом тісто виходить завжди неймовірно пишним і «росте» в духовці наче на дріжджах.
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 926
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: