clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 2537

Ідеальний кекс на згущеному молоці з карамельною помадкою

Кекс не сухий і не вологий. При цьому він в міру солодкий та дуже ароматний.
Кекс не сухий і не вологий. При цьому він в міру солодкий та дуже ароматний. Фото: автора

Всім любителям цих казково смачних ласощів присвячується...

Кекс ну дуууже смачний. За своєю структурою він схожий на м'яку, дрібнопористу губку. А пахне запеченими сирничками або сирною запіканкою. Якийсь невловимий аромат сиру є у цієї випічки, незважаючи на те, що сир у ній відсутній.

 

Інгредієнти:

Для кексу:

1 банка (395 г) згущеного молока (чим якісніше і натуральніше воно буде, тим краще),

4 яйця,

1 пакетик ванільного цукру,

120 г пшеничного борошна

0,5 ст. л. розпушувача,

50 г розтопленого вершкового масла,

жменя родзинок,

цукрова пудра для посипання.

Для помадки:

2 ст. л. вареного згущеного молока,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ст. л. сметани,

горішки для посипання.

 

Приготування:

Розігріти духовку до 180ºС. Змастити форму із фтулкою посередині (діаметр 20-22 см) вершковим маслом та притрусити панірувальними сухарями (борошном або манкою; якщо ви використовуєте силіконову форму, то змащувати її не потрібно).

Змішати в мисці всі інгредієнти в наступному порядку: яйця, згущене молоко, розтоплене та охолоджене масло. Потім додати просіяне з розпушувачем борошно. Ретельно перемішати все на малих обертах міксера (тісто буде рідке).

Додати родзинки та перемішати.

Вилити тісто в підготовлену форму і випікати 35 хвилин (режим «верх-низ», у будь-якому випадку обов'язково перевірте готовність зубочисткою).

Готовий кекс разом із формою поставити охолоджуватися на решітку. Потім вийняти виріб і дати йому охолонути повністю.

Приготувати помадку: на маленькому вогні розтопити всі інгредієнти, постійно помішуючи, щоб маса стала однорідною.

Силіконовим пензликом нанести помадку на кекс та притрусити його підсмаженими та подрібненими горішками.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно кексик запивати чашкою кави. Але і з чаєм, і з какао, і в тому числі взагалі без напоїв він дуже смачний! Не сухий і не вологий. При цьому в міру солодкий та дуже ароматний.

 

кекси, кекс, солодка випічка, кекс на згущеному молоці, карамельна помадка, горіхи, згущене молоко

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шоколадний фондан — смакота родом із Франції
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 1636
Вологий кексик із густим трюфельним смаком — найпопулярніший десерт у світі
Постимо смачно: медові пісні кекси із чорносливом та горіхами
солодка випічка, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 10073
Рецепт настільки зручний та швидкий, що для «багаторазового використання» просто справжня знахідка!
Апельсиново-гарбузовий кекс з чорносливом — яскравий помаранчевий настрій для похмурого осіннього дня
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1341
Суперсмачна, ніжна та ароматна випічка, яка подобається навіть тим, хто гарбуз апріорі не їсть.
Кекс «Зебра» - смаколик родом із дитинства
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1712
Ще один рецептик зі старого маминого зошита.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: